RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Sport Kort 26 / 27 / 28 april: Hockeysters Schaerweijde weer terug in titelrace, IJsseloever verliest zwaar

PROVINCIE UTRECHT - De hockeyers van IJsseloever liepen tegen een zware nederlaag aan. Tegen Were Di werd er met 5-1 verloren. De ploeg uit IJsselstein staat op de negende plaats in de Overgangsklasse B.

In diezelfde competitie ging USHC onderuit tegen Ring Pass Delft. Het werd 2-3. De Utrechters staan tiende op de ranglijst. Nummer zes Phoenix verloor ook. De Zeistenaren delfden in eigen huis met 5-3 het onderspit tegen Were Di.

De hockeysters van Schaerweijde hebben goede zaken gedaan in de strijd om de titel van de Overgangsklasse B. De ploeg uit Zeist won met 2-1 van koploper Leonidas en nadert de lijstaanvoerder tot twee punten. Ook Voordaan wist de winnen. Tegen Rood-Wit werd het 3-0 voor de hockeysters uit Groenekan. Schaerweijde staat tweede in de Overgangsklasse B. Voordaan is de nummer drie.

In de Overgangsklasse A won Fletiomare met 5-2 van Amstelveen. De hockeyformatie uit De Meern staat achtste.

HONKBAL

De honkballers van het Utrechtse UVV wonnen vrijdag het eerste duel van het tweeluik tegen Wassenaar. Het duel eindigde in 9-6. Zondag verloren de Utrechters echter ruim van Wassenaar: 13-3.

Na acht wedstrijden staat UVV op de elfde plaats in de Overgangsklasse.

RUGBY

Het Utrechtse onderonsje in de promotiepoule van de Eerste Klasse tussen URC en USRS werd gewonnen door de thuisploeg. De thuisploeg won op sportpark Rijnvliet met 27-19.

Het lukte de mannen van Eemland vrijdag niet om te winnen op bezoek bij Oisterwijk Oysters. De Amersfoortse ploeg verloor met 48-29.

Nummer vier URC neemt dankzij de zege afstand van USRS, dat zesde staat en daarmee hekkensluiter is van de promotiepoule van de Eerste Klasse. Eemland ziet achtervolger Oisterwijk Oysters tot één punt naderen op de ranglijst. Eemland staat tweede, op geruime afstand van koploper The Hookers.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Sportoverzicht