Fenomenale Ould-Chikh gidst Hercules naar cruciale zege

© Arnold Schenk
UTRECHT - In de strijd om handhaving in de Derde Divisie B heeft Hercules een cruciale zege geboekt. De Utrechters wonnen op bezoek bij Quick'20 in Oldenzaal met 3-0, mede dankzij twee fraaie treffers van invaller Walid-Ould Chikh.
Verslaggever Arnold Schenk over het duel
Quick'20, vechtend tegen rechtstreekse degradatie, kwam fel uit de startblokken en probeerde in de eerste helft brutaal het initiatief te grijpen.
Toch werd de openingstreffer gemaakt door Hercules. Vlak voor rust werd een knap opgezette aanval van Kees van Buuren afgerond door Lars Raaijen.
In de tweede helft kwam Walid Ould-Chikh binnen de lijnen voor Omar el Ghazouani. Het bleek een gouden wissel van trainer Jochem Twisker, die Ould-Chikh het duel eigenhandig zag beslissen.
Walid Ould-Chikh (Hercules) in gesprek met Arnold Schenk
Eerst schoot Ould-Chikh de bal op fraaie wijze in de kruising. Een paar minuten later verschalkte hij de doelman Quick'20 door te scoren met een stiftje.
Na afloop van het duel sprak de uitblinker met Arnold Schenk, die graag wilde weten of hij ook komend seizoen op sportpark Voordorp te bewonderen is. "In principe wel ja", zo zegt Ould-Chikh. "Alleen als er een betaald voetbalclub interesse heeft wil ik gebruik kunnen maken van een clausule, waardoor ik zou kunnen vertrekken."
43' Lars Raaijen [0-1]
79' Walid Ould-Chikh [0-2]
85' Walid Ould-Chikh [0-3]
Jochem Twisker (Hercules): "Weten allemaal hoe goed Walid kan voetballen"
Een belangrijke zege voor Hercules, dat bijna zeker lijkt te zijn van Derde Divisie voetbal komend seizoen. De Utrechters staan elfde en hebben bovendien nog één wedstrijd tegoed. Plek 15 en 16 spelen nacompetitie om lijfsbehoud.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.