Van Hanegem: "Ik word geen trainer van Den Bosch"

© Orange Pictures
UTRECHT - "Nee, deze column wordt niet getilkt door de nieuwe trainer van FC Den Bosch." Met die woorden begint Willem van Hanegem maandag zijn wekelijkse column in het AD.
De oud-trainer van FC Utrecht en ex-voetballer van onder meer Velox en FC Utrecht reageert daarmee op berichten van eind vorige week. Toen werd gemeld dat hij in beeld zou zijn om in Den Bosch de ontslagen Wil Boessen op te volgen, in een poging FC Den Bosch via de nacompetitie naar de eredivisie te loodsen.
Van Hanegem verwijst dat gerucht nu naar het land der fabelen. "Ik speelde bij AZ'67 ooit samen met Wim van der Horst. Namens zijn club, FC Den Bosch, belde hij mij en vroeg ik met hem eens wilde gaan kijken naar het huidige FC Den Bosch."
Voor de winterstop presteerde die ploeg prima, na de winterstop valt het tegen. Als gevolg daarvan dreigt de gewenste promotie te worden gemist en werd de trainer ontslagen. Van Hanegam geeft aan dat Van der Horst hem vroeg om te kijken wat hem opviel. "Hij reed vroeger altijd met mij mee, dus waarom zou ik nee tegen hem zeggen? Gewoon meekijken, niet meer."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.