RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Verloren titelrace financiële strop voor IJsselmeervogels

1/4
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De vroege uitschakeling van IJsselmeervogels in de race om het kampioenschap in de Tweede divisie kost de club een kleine 40.000 euro aan extra inkomsten. Dat becijfert penningmeester André Beukers van de Bunschotense club. Met nog vier duels te gaan staan de Vogels acht punten achter koploper AFC.

KAMPIOENSDUEL

IJsselmeervogels rekende zich al rijk. De Rooien streden met AFC om de titel en op de laatste speeldag komen de Amsterdammers naar Bunschoten. De Westmaat zou volstromen voor de beslissingswedstrijd om het kampioenschap. Het zou hetzelfde scenario zijn als vorig seizoen, toen Kozakken Boys en Katwijk op de laatste speeldag tegen elkaar speelden om de titel.

"Je denkt toch aan Kozakken Boys en Katwijk van vorig jaar"


Die wedstrijd leverde Kozakken Boys, dat thuis speelde, veel extra inkomsten op omdat er veel publiek op dat duel afkwam. "Het hele seizoen hoop je dat het op die laatste wedstrijd gaat aankomen. Als dat zou lukken, zou je een prachtige afsluiting van het seizoen hebben", weet Beukers.

STROP

Maar IJsselmeervogels morste de laatste paar duels te veel punten. In de nek-aan-nek race met AFC haakte de ploeg af, waardoor IJsselmeervogels - AFC op 25 mei slechts om de eer gaat, en niet meer om het kampioenschap. Volgens Beukers scheelt dat tussen de 2.000 en 2.500 toeschouwers. "Die betalen een tientje de man entree, en ze verteren zo'n 5 euro de man in de kantine. Dat is toch zo'n 37.500 euro bij elkaar", berekent de penningmeester.

 Penningmeester André Beukers loopt veel geld mis Penningmeester André Beukers loopt veel geld mis | Foto: André Beukers twitter

"En als je dan in die wedstrijd ook nog kampioen zou zijn geworden, heb je ook nog een kampioensfeest. Dat levert nog meer kantine-omzet op", vervolgt Beukers, die bekent dat al die scenario's door zijn hoofd gingen toen IJsselmeervogels tien dagen geleden met 3-2 verloor bij GVVV. "Dat gaat allemaal door je heen ja."

Het zou de kers en de slagroom op de taart zijn geweest"
IJsselmeervogels-penningmeester Beukers

GOED SEIZOEN

Toch klaagt de penningmeester van IJsselmeervogels niet, want zijn club draait financieel een prima seizoen. "Het zou de kers en de slagroom op de taart zijn geweest", zegt Beukers. "We hebben een prachtige veiling gehad, veel activiteiten rond het nieuwe clubhuis en de twee derbys tegen Spakenburg leverden meer op dan was begroot."

"Het was financieel sowieso een goed seizoen"


"Maar het was fantastisch geweest als we dit er nog bij hadden kunnen plussen, daar wordt de hele club beter van. Het is ontzettend jammer dat dat niet gaat gebeuren."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Sportoverzicht