RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Door de Lens van Ankie

1/2
PROVINCIE UTRECHT - "Mag ik ook meedoen?" Iedereen heeft die vraag wel eens gesteld als kind. Ik heb de afgelopen jaren veel kinderen gefotografeerd. Het is een vak apart. En je zou het op het eerste gezicht misschien niet gelijk denken, maar kinderfotografie lijkt erg op sportfotografie. Het is allebei een kwestie van goed kijken, anticiperen, improviseren en heel snel reageren. Ik doe het allebei graag.

WKZ

Als door een toeval kwamen de onderwerpen kinderen en sport de afgelopen weken op twee heel verschillende plaatsen samen. Met als overlappend thema: voetbal. Met de spelers van FC Utrecht was ik in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. De kinderen daar werden verrast met een bezoekje en ik mocht het vastleggen. De blijdschap van de kinderen en de dankbaarheid van de ouders waren ontroerend om te zien. De spelers lieten zich van een heel andere kant zien dan op het veld: minder stoer, van heel dichtbij.

Een week later zagen we elkaar allemaal weer, nu in Stadion Galgenwaard. De kinderen kregen een ware VIP behandeling. Ik holde van de ene skybox naar de andere om ze allemaal te fotograferen. Van het zwaaien met de vlaggen op het veld tot het eten van de frietjes op de tribune het is ťťn groot feest. Met rode koontjes klommen ze na afloop allemaal weer in de spelersbus die ze terugbrengt naar het ziekenhuis. Moe maar voldaan zwaaide ik ze uit.

SCHOOLVOETBAL

Met deze ervaring nog vers in mijn gedachten ga ik een paar dagen later naar de finales van het schoolvoetbaltoernooi: weer kinderen, weer voetbal. In een heel andere setting deze keer. Maar ik zie overeenkomsten: voetbal, ouders met kinderen, samen plezier maken. Honderden kinderen voetballen, lachen, juichen en zijn even lekker kind.

Natuurlijk wordt er gestreden om de winst, maar het winnen van de FairPlay beker maakt net zo blij. Na afloop van de finale vraagt een van de ouders of ik een foto wil maken van beide teams samen: "Ze hebben allemaal zo hun best gedaan." TweeŽntwintig uitgelaten koppies kijken in mijn lens. Mogen meedoen, daar gaat het om.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht