RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hercules is er bijna

UTRECHT - Hercules kan zich donderdag definitief veilig spelen in de strijd tegen degradatie uit de Derde divisie. Als de Utrechters de inhaalwedstrijd tegen Westlandia winnen, is het gat met nummer 15 Blauw Geel'38 negen punten, met nog vier duels te spelen. De ploegen die 15e en 16e eindigen, moeten p/d-wedstrijden spelen.

BOVEN DE STREEP
Een gat van negen punten is in vier wedstrijden in theorie nog te overbruggen, maar de kans dat dat zou lukken is minimaal. Zelfs als Blauw Geel daarin zou slagen, zouden zes andere clubs de ploeg van Jochem Twisker ook nog moeten passeren.

Hercules sloeg afgelopen weekend een goede slag. Door Quick'20 te verslaan kwam het op 40 punten. Dat was in de Derde divisie B de afgelopen twee seizoenen ruimschoots genoeg om boven de streep te eindigen. In beide seizoenen eindigden de ploegen die 40 punten haalden als twaalfde.

Voor Westlandia zijn de belangen anders. De ploeg uit Naaldwijk kan zich bij een zege nog mengen in de strijd om de derde periodetitel, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de strijd om een plaats in de Tweede divisie.

Eerder dit seizoen versloeg Hercules Westlandia in Naaldwijk met 2-1. Op eigen veld doen de Utrechters het beduidend minder goed tegen de Westlanders. Vorig seizoen werd het 1-3, een jaar eerder won Westlandia op Voordorp met 1-4.

BLESSURES
Dave Hensbergen en Conner Blöte ontbraken afgelopen zondag tegen Quick'20 met blessures. Hensbergen kan donderdag wel spelen, verdediger Blöte ontbreekt weer.

De wedstrijd van donderdagavond begint om 20.00 uur en wordt gespeeld op het sportpark van Hercules, in Voordorp.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -