RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Alle Oranje-spelers en hun grootste fans samen op 'Wall of Fame'

1/4
ZEIST - Alle ex-spelers van het Nederlandse Elftal staan vanaf vandaag op een grote Wall of Fame in Zeist. Op de campus van de KNVB is een metalen muur neergezet met hun namen. De trouwste supporters krijgen ook een plekje op de wand, wanneer ze honderd wedstrijden hebben bijgewoond.

Supporter Ad Visser is samen met zijn vriend Ad Bouwens naar Zeist gekomen. Deze Oranje-supporters zijn bij genoeg wedstrijden geweest voor een plekje op de muur. Visser heeft 225 wedstrijden bijgewoond en Bouwens 191. De mannen staan tussen hun grote helden: "Ja, en we hebben er nu ook al een paar gezien: Ronald Koeman en Louis van Gaal. Ook een grootmeester natuurlijk", vertelt Bouwens.

 Ad Bouwens en Ad Visser (centraal) genieten. Ad Bouwens en Ad Visser (centraal) genieten. | Foto: RTV Utrecht

De Utrechtse ex-international John van Loen komt ook zijn naambordje aanschouwen. John speelde over twee periodes in totaal 7 jaar voor FC Utrecht en heeft zeven interlands mogen spelen. Dat hij nu op de Wall of Fame staat vindt hij bijzonder. "Ik ben vereerd. Binnen zitten veel oud-internationals en oude bondscoaches. Dus ik zat net aan tafel met Louis van Gaal en Ronald Koeman. Dat is altijd wel leuk."

Het weerzien met zijn medespelers roept bij Van Loen herinneringen op. "Het is alleen maar lachen, gieren en brullen. Vooral over wat je allemaal hebt uitgespookt vroeger, want toen waren er nog niet zo veel scheidsrechters. Dus je kon van alles uitvreten."

Mooi dat de fans op deze wijze ook even in het zonnetje worden gezet."
Bondscoach Ronald Koeman

Bondscoach Ronald Koeman vindt de muur het een geweldig initiatief voor de sporters en fans. "Supporters die ik weet niet hoeveel wedstrijden hebben bezocht als steun. Mooi dat ze op deze wijze ook even in het zonnetje worden gezet."

De KNVB plaatst deze muur omdat het nieuw onderdeel is dat bij het afscheid van de internationals hoort. "We willen ze bedanken voor wat ze beteken voor de fans", vertelt Jaap Paulsen van de KNVB.

 Supporters en ex-spelers krijgen een ereplaatsje. Supporters en ex-spelers krijgen een ereplaatsje. | Foto: RTV Utrecht

De Oranjefans Visser en Bouwens zijn blij dat ze de onthulling mogen bijwonen. "Het is een ervaring die natuurlijk maar eenmalig is", vertelt Ad Visser. "We hebben al de voetballers die er nu zijn wel eens zien spelen en voor ze gejuicht. Soms misschien ook wel eens uitgefloten, maar het meeste wel gejuicht."

Bouwens zegt dat ze Nederland altijd zullen blijven supporten. "We staan altijd achter Oranje, wat er ook gebeurt, in de goede en slechte tijden."

Onthulling Oranje Wall of Fame in Zeist


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -