RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Arjen Schimmel blijft coach VV Utrecht: "Steeds meer ambitie binnen de club"

1/2
UTRECHT - De volleybalsters van VV Utrecht blijven getraind worden door Arjen Schimmel. De succescoach, die de Utrechtse ploeg bijna naar de Eredivisie loodste, tekent voor een vierde jaar als trainer.

Arjen Schimmel: "Ik merk dat er steeds meer ambitie komt binnen de club"


"Ik heb de gelegenheid gekregen om zelf met een groep aan de slag te gaan en door te selecteren. VV Utrecht geeft me heel veel ruimte en ik merk dat er steeds meer ambitie komt binnen de club", zegt Schimmel over zijn contractverlenging.

TECHNISCHE STAF
Schimmel voert een technische staf aan waarin Jasper Diefenbach en Wouter Stolz zijn assistenten blijven. Er is wel een nieuwkomer in de begeleiding, voormalig trainer Bas Rauwerdink sluit aan bij de staf van Schimmel. "Hij is mijn oude assistent waarmee ik ook bij Taurus heb samengewerkt. Wij willen elke training een dubbele bezetting hebben", aldus Schimmel. "Met Bas zijn geschiedenis als spelverdeler op hoog niveau, heb ik voor elke positie een assistent met een duidelijk specialisme."

REKAR EN BAAK
Libero Emma Rekar zal na het successeizoen definitief vertrekken bij VV Utrecht. Volgende week wordt duidelijk welke stap zij gaat maken in binnen-, dan wel buitenland. Lisanne Baak (middenpositie) zal hoogstwaarschijnlijk vertrekken. "Zij is in gesprek met buitenlandse clubs, omdat daar haar ambitie ligt", legt de trainer van VVU uit. "Als dat lukt, dan durf ik met trots te zeggen dat we een mooie bijdrage hebben geleverd aan hun ontwikkeling. Ik gun het ze van harte."

TOPDIVISIE
VV Utrecht speelt volgend seizoen weer in de Topdivisie. Bijna was dat de Eredivisie geweest, omdat de ploeg tot op de laatste dag van de reguliere competitie streed om de titel en promotie. De beslissende wedstrijd tegen Peelpush werd echter met 3-0 verloren, waardoor VVU met lege handen stond.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -