RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vrouwen UZSC als underdog naar halve finale: "Donk is de lichte favoriet"

1/3
UTRECHT - De waterpolosters van UZSC beginnen donderdag vol vertrouwen aan de halve finale om het landskampioenschap. De Utrechtse vrouwen (derde in de reguliere competitie) treffen GZC Donk (tweede) in een best-of-three. "Het is vooral zaak om in de wedstrijd te blijven", blikt coach Gerrit-Jan Schothans vooruit.

Gerrit-Jan Schothans: "We zijn klaar om de belangrijkste weken van het seizoen in te gaan"


PIEKEN
"We staan er wel goed voor. We proberen te pieken in de eindfase en daar zijn we druk voor aan het trainen geweest", aldus Schothans, die UZSC in de kwartfinale over twee duels De Zaan zag verslaan. "De eerste wedstrijd was heel goed, die wonnen we met ruime cijfers (9-2 winst). De tweede wedstrijd was moeizamer, maar we trokken hem prima over de streep (8-7 winst). Ik denk dat we klaar zijn om de belangrijkste weken van het seizoen in te gaan."

IN DE COMPETITIE
De resultaten uit de reguliere competitie tegen Donk geven UZSC niet veel vertrouwen. "We hebben ťťn keer ruim verloren bij hen, toen verloren we met 13-5. We werden volledig overzwommen, zij waren fysiek en conditioneel veel beter. Dat kwam omdat wij toen twee mensen misten en net uit de winterstop kwamen", blikt de trainer terug. "De laatste keer was een maand geleden, die verloren we met twee goals verschil in eigen bad."

Zij zijn de lichte favoriet, maar ik denk dat we de verschillen inlopen"
UZSC-trainer Gerrit-Jan Schothans

Het verschil tussen beide ploeg is er dus wel. "Wij zijn een plekje lager geŽindigd dan Donk uit Gouda. Zij zijn de lichte favoriet, met ook meer internationals. Maar ik denk dat we de verschillen inlopen", vindt Schothans.

 Schothans geeft zijn speelsters uitleg Schothans geeft zijn speelsters uitleg | Foto: Ankie Hogewind / Fotostudio Red Green Blue

GEDOSEERD AANVALLEN
In de kwartfinale wist Donk van ZPB te verslaan, door zelf respectievelijk 18 en 21 goals te scoren in twee wedstrijden. "Dat is knap, maar het zegt mij niet iets dat zij in vorm zijn. Je ziet vaak dat als er druk op komt, dat het wat moeilijker gaat dan in wedstrijden tegen mindere tegenstanders", ziet de UZSC-coach kansen. De selectie van UZSC is fit, buiten wat pijntjes bij langdurig geblesseerde speelsters.

"Ik verwacht van mijn ploeg dat we spelen zoals we getraind hebben en dat we op die manier de counter er uit halen van Donk. Dat kunnen we doen door gedoseerd aan te vallen. Als we dat doen en we houden het spannend, dan zie ik wel dat wij kunnen stunten in de laatste periode. Het is in eerste instantie zaak om in de wedstrijd te blijven", aldus Schothans. "Wat ik natuurlijk wil zien is dat we gelijkwaardig zijn en dat we laten zien dat we in de vierde periode voor de overwinning kunnen spelen."

SPEELSCHEMA
Donderdag om 20.30 uur is het eerste duel van de halve finale in Gouda. Vrijdag om 20.00 uur wordt de return gespeeld in het Krommerijnbad in Utrecht. Mogelijk valt daar de beslissing. Als beide teams een keer winnen, dan is zondag 5 mei om 15.45 uur in Goude de beslissingswedstrijd om een plek in de finale. Deze zal dan live te horen zijn in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.

Tussen 10 en 12 mei worden de finalewedstrijden gespeeld om de landstitel. Heeft Schothans dan toevallig nog afspraken in zijn agenda staan? "Nee, niemand van ons. We houden alles vrij, want we willen kijken of we die finale kunnen spelen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -