Sterk Hercules buigt voor Westlandia

© RTV Utrecht Bert Kous
UTRECHT - Hercules heeft in de Derde divisie een nederlaag geleden tegen Westlandia. Op sportpark Voordorp speelde de jonge ploeg van Jochem Twisker een goede wedstrijd, maar de ervaring en fysieke kracht gaven de doorslag. Westlandia won met 3-2.
Hercules kwam in de eerste helft op voorsprong toen Walid Ould-Chikh, zondag ook al twee keer trefzeker tegen Quick'20, een rebound binnenliep. Nog voor rust boog Westlandia de achterstand om in een voorsprong. Nick van Vliet en Melvin Vissers waren de doelpuntenmakers.
De eerste 20 minuten na rust waren de beste van Hercules, en de gelijkmaker van Walid Ould-Chikh was verdiend. Het uitvallen van de ervaren centrumverdediger Kees van Buuren, hij had een lichte achillespeesblessure, was het breelpunt. Plosteling werden de aanvallers van westlandia weer gevaarlijk en dat leidde tot de 2-3 van Remon van Bochoven.
Jochem Twisker: "We hadden een punt verdiend"
Door de nederlaag is Hercules nog steeds niet helemaal uit de zorgen. Met nog vier duels te spelen is de voorsprong op nummer 15 Blauw Geel'38 zes punten. De nummer 15 moet na het seizoen de play-offs in om degradatie te voorkomen.
Zondag speelt Hercules thuis tegen Blauw Geel'38. Als de Utrechters dan niet verliezen, is degradatie zo goed als zeker afgewend.
Matthijs Blijham: "Zondag kunnen we ons definitief veilig spelen"