RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eemdijk maakt zich op voor de play-offs

EEMDIJK/VEENENDAAL - In de Derde divisie A maakt Eemdijk zich op voor play-offs om lijfsbehoud. DOVO mag in de laatste vier duels gaan proberen het puntentotaal van vorig seizoen, 49, te overtreffen.

EEMDIJK
Eemdijk speelt in eigen huis tegen ASWH, dat eerder dit seizoen in Hendrik Ido Ambacht met 6-0 te sterk was voor de Diekers. Trainer Ruud van de Geest kan weer beschikken over Jeffrey van den Dikkenberg. David van de Groep is geblesseerd. Aanvoerder Jan-Pieter Hartog verliet donderdag de training met lichte hamstringklachten.

Het ligt voor de hand dat de captain daarom tegen ASWH niet in actie zal komen. Van de Geest zal, met de play-offs om lijfsbehoud in het verschiet, geen enkel risico willen nemen met Hartog. Eemdijk speelt na zaterdag nog drie competitieduels, en begint op 28 mei aan de play-offs om degradatie te voorkomen.

Dat de Diekers nog rechtstreeks zullen degraderen is vrijwel uitgesloten. De voorsprong op nummer 17 Achilles'29 is met nog vier duels te spelen zes punten.

DOVO
Het Veenendaalse DOVO moet zich voor de laatste fase van de competitie subdoelen gaan stellen. Een daarvan kan zijn het overtreffen van het puntentotaal van vorig seizoen. Toen, in het debuutseizoen in de Derde divisie, behaalden de mannen van Gert Kruys 49 punten. Nu staat DOVO op 44. Na de thuiswedstrijd tegen de amateurs van Ajax moeten dat er 47 zijn.

DOVO en Ajax zijn de nummers 11 en 12 van de Derde divisie. Eerder dit seizoen verloren de Veenendalers in Amsterdam met 3-0. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen op Panhuis was in het seizoen 2015/2016, toen nog in de Hoofdklasse. DOVO won met 2-1.

Bij DOVO ontbreekt de geblesseerde Simon van Zeelst.

LIVE
Eemdijk - ASWH en DOVO - Ajax beginnen zaterdag om 14.30 uur. Eemdijk - ASWH is live te volgen bij Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -