RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Spakenburg strijdt zonder Bitter om plek drie in de Tweede divisie

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg - Excelsior Maassluis is zaterdag een rechtstreeks duel tussen twee concurrenten in de strijd om de derde plaats in de Tweede divisie. Als IJsselmeervogels punten blijft morsen, kan de winnaar van de confrontatie van zaterdag zelfs nog een aanval doen op de tweede plaats.

Excelsior Maassluis, getraind door voormalig IJsselmeervogelsspeler en -trainer Dogan Corneille heeft na de winterstop een fikse sprong gemaakt op de ranglijst. Inmiddels staat de ploeg derde. De ploeg heeft drie punten meer dan nummer zeven Sapkenburg, en drie punten minder dan nummer twee IJsselmeervogels.

Eerder dit seizoen wist Spakenburg de uitwedstrijd in Maassluis met 2-1 te winnen. Mike Vreekamp en Olaf van de Sande scoorden voor de Blauwen.

Het duel van zaterdag is de negende ontmoetingen in de historie tussen beide ploegen op de Westmaat. Van de voorgaande acht won Spakenburg er vier, Excelsior won twee keer. De doelcijfers zijn 17-7 in het voordeel van Spakenburg, mede dankzij de 6-0 zege van januari 1977.

Spakenburg-trainer John de Wolf, die in 2015 korte tijd interim-trainer was van Excelsior Maassluis, kan geen beroep doen op Jasper Beekhuis en Jordy Bitter. Beekhuis is geschorst, Bitter is geblesseerd.

Spakenburg - Excelsior Maassluis begint zaterdag om 15.00 uur, en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Sportoverzicht