RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

IJsselmeervogels moet nog vrezen voor tweede plaats

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Slechts een wonder kan IJsselmeervogels nog aan de titel helpen in de Tweede divisie. Na een matige serie, met slechts zes punten uit vijf duels, moeten de Rooien zelfs oppassen dat de tweede plaats niet verspeeld wordt.

Bij De Treffers zal daarom zaterdag een zege moeten worden geboekt. De Groesbekers, die eerder dit seizoen in Bunschoten met 4-1 werden verslagen, staan op de twaalfde plaats. Ook zij kunnen vrijuit voetballen. Net als de Vogels is De Treffers niet bezig aan de beste periode van het seizoen. De laatste vijf duels leverden slechts vier punten op.

De Treffers - IJsselmeervogels is het duel tussen de meest succesvolle zondagclub en de meest succesvolle zaterdagclub van Nederland. De Treffers werd zeven keer kampioen van de Hoofdklasse, drie keer zondagkampioen en twee keer landskampioen. EÚn van die titels werd in 1998 veroverd door in de finale IJsselmeervogels te verslaan.

Op de palmares van IJsselmeervogels staan 17 Hoofdklassetitels, 16 zaterdagkampioenschappen en zeven landskampioenschappen. Voor zowel De Treffers als IJsselmeervogels geldt dat het laatste succes al weer enige tijd achter ons ligt. Beide ploegen vierden hun laatste titel op het hoogste niveau in 2010.

Bij IJsselmeervogels keert Mike van de Laar terug van een schorsing.

Het duel begint zaterdag om 15.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Sportoverzicht