Petrovic in een Berg Sport: "Maradona kon FC Utrecht kampioen maken, Messi niet"

© RTV Utrecht
UTRECHT - Als Zeljko Petrovic aan het begin van een Berg Sport de vraag voorgelegd krijgt wie er beter is, Messi of Maradona, aarzelt de assistent-trainer van FC Utrecht geen moment. "Met Maradona was FC Utrecht kampioen geworden, Messi kan in zijn eentje FC Utrecht geen kampioen maken."
De vraag komt voort uit een oude foto van 'Petro', waarop hij als speler van Sevilla staat met Maradona. Dat de oud-speler van PSV in zijn tijd een aardig balletje kon trappen, blijkt uit zijn palmares. Hij speelde niet alleen in Sevilla, maar was ook basisspeler in het elftal van Kroatië, dat op het WK van 1998 als vierde eindigde.
Bekijk hier de hele uitzending met Zeljko Petrovic

MOEILIJKE START

Begin dit seizoen belandde Petrovic als assistent van Dick Advocaat bij FC Utrecht. "Het was een moeilijke situatie. We hadden vijf punten en de eerste twee wedstrijden waren Groningen-uit en Feyenoord-uit." De opdracht voor het trainersduo, aangesteld als opvolger van de ontslagen Jean-Paul de Jong, was helder: FC Utrecht moest de play-offs halen.
Omdat we niet wisten of Bahebeck nog zou gaan spelen, moésten we in de winterstop Kramer wel halen
Zeljko Petrovic
"Maar alle spitsen waren geblesseerd. We hadden Bahebeck niet, Dessers niet en Makienok kon het hele seizoen niet spelen. We hadden alleen Venema. Omdat we niet wisten of Bahebeck nog zou gaan spelen, moésten we in de winterstop Kramer wel halen."
Inmiddels is het eerste deel van de missie geslaagd: FC Utrecht gaat zich vanaf 18 mei proberen te plaatsen voor de voorronde van de Europa League. "We hebben hele goeie wedstrijden gespeeld maar ook hele slechte. Maar met hard werken hebben 50 punten gehaald. Nu gaat het om de play-offs."
Emil Bergström, op tijd fit voor de play-offs
Emil Bergström, op tijd fit voor de play-offs © Orange Pictures
BERGSTRÖM
Het goede nieuws aangaande die play-offs is dat Emil Bergström weer fit is. De Zweed was anderhalve maand uitgeschakeld door een blessure, maar lijkt op tijd aan te haken om in de play-offs te kunnen spelen. Dat is van belang, omdat captain Willem Janssen het eerste play-offduel mist vanwege een schorsing.

DE ODE VAN KORNEEL

Korneel neemt in zijn Ode het gehakketak van de KNVB met de laatste twee speelrondes in de Eredivisie op de korrel. Verder komt hij met een belangrijke tip aan Dick Advocaat voor de wedstrijd tegen Ajax, op 12 mei.
De Ode van Korneel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.