IJsselmeervogels over commotie rond trainer Verdonkschot: "Vervelende situatie"

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Als het aan André van Diermen van de technische commissie van IJsselmeervogels ligt, is Ted Verdonkschot ook volgend seizoen nog hoofdtrainer van de Vogels. Dat vertelt hij tegen RTV Utrecht na berichtgeving van de Gooi en Eemlander. Daarin lieten spelers weten geen vertrouwen meer te hebben in trainer Verdonkschot.
"Als het aan mij ligt, met de informatie die ik nu heb, is Verdonkschot ook volgend seizoen trainer van IJsselmeervogels", zegt Van Diermen in het radio-programma Namen en Rugnummers. Ook hij las vanmorgen het stuk in de regionale krant. "Ik verslikte mij niet in mijn koffie. Het is wel een situatie waar je niet op zit te wachten, zeker niet op deze manier. Het was donderslag bij een heldere hemel, met wat wolken."
André van Diermen (Technische Commissie IJsselmeervogels): "Er kwamen signalen naar voren met puntjes van kritiek"

KRITIEK

IJsselmeervogels voert in de eindfase van de competitie gesprekken met spelers en stafleden. Dat is de afgelopen week gebeurd. "Er kwamen wat signalen naar voren met puntjes van kritiek, maar het is niet zoals zij het omschrijven. We moeten kijken of we de wolkjes weg kunnen halen", laat Van Diermen weten. Toch kwam de kritiek aan het adres van de trainer onverwacht. "Het is vers van de pers. Vanmorgen hebben we de staf bij elkaar gehad en gesproken over de te varen koers. Volgende week gaan we daarmee verder."
Het is wel een situatie waar je niet op zit te wachten, zeker niet op deze manier.
André van Diermen, voorzitter TC IJsselmeervogels

VERVELENDE SITUATIE

"De koers is niet anders dan anders", houdt Van Diermen vast. "We houden evaluatiegesprekken en als we iedereen gesproken hebben gaan we terugkoppelen. Dit verhaal maakt het niet eenvoudiger. Ted staat er niet anders in dan de TC en het bestuur. Dit is wel een vervelende sitautie. Het is nu aan ons om te kijken hoe zwaar dit leeft. De gesprekken geven niet aan dat het zo erg is."
Van Diermen wil geen voorbarige conclusies trekken na de publicatie van het artikel. "Dat vooruitlopen op de zaak. Als je niet 100% weet hoe de situatie is, kan ik nu niet zeggen wat we gaan doen."

OPVALLEND

Aanvoerder Kevin van Diermen ontbrak zaterdag in de wedstrijdselectie van IJsselmeervogels voor de wedstrijd met De Treffers. Van Diermen laat aan RTV Utrecht weten dat dit niks heeft te maken met de situatie. "Ik ben al sinds donderdag niet lekker, toen zei de trainer al wat zie je er bleek uit."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.