Patrick en Arends schieten DOVO in slotfase langs Ajax

Joshua Patrick scoorde twee keer
Joshua Patrick scoorde twee keer © Jeroen van den Berg/DOVO
VEENENDAAL - DOVO heeft in de Derde Divisie A de amateurs Ajax met 4-2 verslagen. De ploeg van trainer Gert Kruys wist door twee doelpunten in de slotfase te winnen in Veenendaal.
Na zeven minuten voetballen had DOVO al de 2-0 voorsprong te pakken. De 1-0 werd in de vierde minuut gemaakt door Adberrahim Loukili en drie minuten later schoot Joshua Patrick de 2-0 binnen. De ploegen gingen echter met een gelijke stand de rust in. Mitchell Burgzorg had eerst in de 15e minuut de aansluitingstreffer gemaakt en vervolgens was het Siver Abdulrahman die twee minuten voor rust de 2-2 maakte.
Waar de doelpunten in de eerste helft rijkelijk vielen, was dat in de tweede helft niet zo. Pas drie minuten voor tijd viel het vijfde doelpunt van de wedstrijd. Joshua Patrick knalde de 3-2 binnen. Daarmee was het nog niet gedaan: in de laatste minuut bepaalde Quincy Arends de eindstand op 4-2.
3' Adberrahim Loukili [1-0]
7' Joshua Patrick [2-0]
15' Mitchell Burgzorg [2-1]
43' Siver Abdulrahman [2-2]
87' Joshua Patrick [3-2]
90' Quincy Arends [4-2]
DOVO is in de Derde Divisie A al veilig. De Veenendalers staan op dit moment op de negende plek. Er staan nog drie wedstrijden op het programma.