Spakenburg mag derde plek vergeten na nederlaag tegen Excelsior Maassluis

© RTV Utrecht / Bert Kous
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg hoeft zich in het slot van de competitie niet meer te richten op de eervolle derde plek. De Blauwen verloren zaterdag thuis met 2-0 van directe concurrent Excelsior Maassluis.
Verslaggever Bert Kous over de nederlaag van Spakenburg
De eerste kans voor Excelsior Maassluis was direct een doelpunt. Dat was echter pas in de tweede helft. Sekou Sylla haalde uit en schoot namens Excelsior Maassluis in de 49e minuut de 0-1 tegen de touwen.
Barry Beijer: "We hebben aanvallend te weinig gebracht vandaag"
Diezelfde Sylla werd een kwartier later door Mike Vreekamp neergehaald in het strafschopgebied, wat resulteerde in een penalty. Daan Blij faalde vervolgens niet, hij schoot de 0-2 onberispelijk binnen.
Spakenburg was in het verdere verloop niet dicht bij de aansluitingstreffer en al helemaal niet bij de gelijkmaker. "Aanvallend onmachtig vandaag", aldus verslaggever Bert Kous.
49' Sekou Sylla [0-1]
66' Daan Blij [0-2]
Met nog drie wedstrijden te gaan staat Spakenburg met 51 punten op de zevende plek. De ploeg van John de Wolf wilde in het slot van de competitie vechten om de eervolle derde plek, maar die kunnen ze nu vergeten. Het verschil met nummer drie Excelsior Maassluis is inmiddels zes punten.