Nederlaag IJsselmeervogels maakt positie Verdonkschot er niet beter op

© RTV Utrecht / Mark Kloostra
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels is het helemaal kwijt. Op de dag dat een deel van de spelersgroep in de media het vertrouwen opzegde in trainer Ted Verdonkschot, verloor de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg in de Tweede Divisie bij De Treffers. Het werd 3-1 voor de ploeg uit Groesbeek, waardoor men in Amsterdam bij AFC de champagne vast koud kan zetten.
De Treffers - IJsselmeervogels in een korte samenvatting

PENALTY

De wedstrijd kende een vermakelijke openingsfase. De Rooien leken niet in de ban van de commotie rond trainer Ted Verdonkschot. Het spel ging over en weer, maar na een klein kwartier spelen gaf IJsselmeervogels een eenvoudige strafschop weg. Keeper Jaimy Schaap haalde in een kansloze hoek de aanvaller van De Treffers neer, waarna Mees Siers de pingel benutte.
Ted Verdonkschot: "Ik ben nog strijdbaar, maar het blijkt dat er in het mentale iets niet goed zit in de groep"
De grote kansen bleven daarna uit voor de Vogels. Het bleef bij pogingen van afstand die afzwaaiden. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Mees Siers met zijn tweede van de middag de achterstand van de Vogels.

HOOP SNEL WEG

Na rust leek IJsselmeervogels even wat hoop te tanken: Maikel de Harder werkte na de rebound van een rebound de 2-1 binnen, maar nog geen minuut later bepaalde Lowie van Zundert de eindstand op 3-1. Hierdoor geeft IJsselmeervogels de tweede plek (op doelsaldo) over aan Excelsior Maassluis, dat met 2-0 won bij Spakenburg.
Maikel de Harder: "We hebben niets ingebracht, vanaf minuut 1"
13' Mees Siers, pen. [1-0]
45' Mees Siers [2-0]
64' Maikel de Harder [2-1]
66' Lowie van Zundert [3-1]
De mensen van de KNVB kunnen zondag met de kampioensschaal naar Amsterdam, waar AFC het om 13.30 uur opneemt tegen Scheveningen. Met nog drie wedstrijden te gaan is het gat nu acht punten. Bij winst van AFC wordt dat elf en is de titel zeker voor de hoofdstedelingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.