Kampong heeft EHL-deelname niet meer in eigen hand

© Jan Kruijdenberg
UTRECHT - Kampong kan volgende week in de laatste speelronde van de hoofdklasse een European Hockey League-ticket bemachtigen. Maar de Utrechtse hockeyers hebben dat niet meer in eigen hand na een nederlaag tegen Almere. De koploper verloor met 1-2. Concurrent Bloemendaal pakte drie punten bij Den Bosch (2-1).
Kampong-coach Alexander Cox: "Winst vandaag niet allerbelangrijkste"
Stijn Jolie bracht de wedstrijd in Utrecht tot leven toen hij in het tweede kwart Almere vanaf de stip op voorsprong bracht. Daarna was Kampong zichtbaar de weg kwijt. Het werd zelfs 0-2 door Valentijn Charbon. Een prachtige goal uit de draai in de bovenhoek geschoten.
Jip Janssen leidde in de 64e minuut de inhaalrace in toen hij voor Kampong raak schoot uit een strafcorner. De Utrechters bleven jagen op de gelijkmaker, maar slaagde daar niet in. In de slotseconden kreeg Kampong zelfs nog een strafcorner, maar die ging er via Havinga niet in. Door de nederlaag van Kampong degradeert de regionale rivaal SCHC.
Kampong-speler Sander de Wijn: "Nederlaag niet groter maken dan hij is"
Kampong moet de koppositie na vandaag delen met Bloemendaal.
27' Stijn Jolie (sb) [0-1]
32' Valentijn Charbon [0-2]
64' Jip Janssen (sc) [1-2]