Ten Hag gunt Labyad invalbeurt in bekerfinale

Labyad en ploeggenoot Tadic. Archieffoto.
Labyad en ploeggenoot Tadic. Archieffoto. © ANP
UTRECHT - Utrechter Zakaria Labyad heeft een kleine 20 minuten mee mogen spelen in de door Ajax gewonnen bekerfinale tegen Willem II.
Labyad viel in de tweede helft in voor Dusan Tadic. Zijn eerste balcontact was een vrije trap, maar die strandde in de muur.
Zakaria Labyad werkte vorig seizoen bij FC Utrecht samen met de huidige Ajax-coach Erik ten Hag. Die haalde hem afgelopen zomer naar Amsterdam. In de Johan Cruijff Arena wist Labyad nooit een basisplaats te veroveren, maar in de bekerfinale kreeg hij dus wel wat speeltijd.

DE LIGT NEEMT BEKER IN ONTVANGST

Ajax won de finale met 4-0, waarna captain Matthijs de Ligt uit Abcoude de KNVB-beker in ontvangst mocht nemen. "Dat is één", zei hij voor de camera van FOX Sports na de met 4-0 gewonnen finale tegen Willem II in De Kuip. Ajax kan dit jaar ook nog landskampioen worden en maakt tevens nog kans op de titel in de Champions League. De verdediger sprak van een lastige eerste helft. "Compliment voor Willem II, dat ons goed opjaagde. Maar de 1-0 was wel het omslagpunt in de wedstrijd", zei De Ligt. "Deze prijs is heel fijn en geeft ons extra motivatie voor de return tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.