IJsselmeervogels: "Voldoende draagvlak voor trainer Verdonkschot"

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Er is meer dan voldoende draagvlak voor IJsselmeervogels om door te gaan met Ted Verdonkschot als trainer. Dat stelt voorzitter André van Diermen van de technische commissie. Van Diermen komt tot die conclusie nadat hij de afgelopen dagen veel gesprekken voerde met spelers, naar aanleiding van een een artikel in de Gooi en Eemlander van afgelopen zaterdag. Daarin kwam naar voren dat het grootste deel van de selectie niet verder zou willen met Verdonkschot.
Volgens Van Diermen is er wel wat kritiek op de trainer, maar is het is niet zo heftig als de krant schetst. "De trainersstaf gaat aan het werk met de kritiek uit de spelersgroep." De tc-baas wil ook de geruchten als zou het totaal niet boteren tussen trainer Verdonkschot en zijn assistent Pascal Bosschaart uit de wereld helpen. "Er is één keer een aanvaring geweest, maar dat is uitgesproken. De verhalen dat ze zouden hebben gevochten zijn totale onzin."
De verhalen dat ze zouden hebben gevochten zijn totale onzin
André van Diermen (technische commissie)
Inmiddels heeft Verdonkschot een gesprek gehad met de speler die de zaak aan het rollen bracht. "Maar het is een misverstand dat híj naar de krant is gelopen", zegt de oefenmeester. "Hij heeft zijn verhaal verteld aan iemand binnen de club, die het blijkbaar niet zo ziet zitten in mij. Die heeft vervolgens de krant getipt."
Wat Verdonkschot betreft is daarmee de kou tussen hem en de speler uit de lucht. "Ik kan volgend jaar gewoon met hem samenwerken."
Toch is het rumoer op de Westmaat nog niet helemaal verstomd. "Er gaat dinsdag en donderdag nog gesproken worden, dan ook met de spelersgroep", zegt André van Diermen. "Daarna moet het allemaal duidelijk zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.