RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Extra promotiekans voor rugbyclubs

1/2
AMERSFOORT/UTRECHT - De kans is groot dat volgend jaar één of twee clubs uit de provincie Utrecht in de Ereklasse rugby zullen uitkomen. Omdat de hoogste divisie bij de mannen wordt uitgebreid van 12 naar 16 clubs, zullen er vier clubs vanuit de 1e klasse promoveren.

In de 1e klasse wordt momenteel gespeeld in een promotiepoule van zes teams. De beste drie daarvan promoveren rechtstreeks. De nummers vier en vijf spelen op 19 mei om de laatste promotieplaats.

 De stand, met nog één duel te spelen De stand, met nog één duel te spelen | Foto: Rugbybond

Op basis van de stand met één nog wedstrijd te spelen zou het Amersfoortse Eemland rechtstreekse promotie afdwingen, en mag het Utrechtse URC de extra promotiewedstrijd spelen. Maar Eemland speelt zondag tegen koploper Hookers, terwijl URC hekkensluiter en stadgenoot USRS treft. De kans bestaat dus dat URC Eemland passeert op de ranglijst en promotie afdwingt. In dat geval kan Eemland zich opmaken voor de extra promotiewedstrijd.

De studenten van USRS kunnen in het gunstigste geval nog van de zesde naar de vijfde plaats klimmen en zich zo alsnog plaatsen voor de promotiewedstrijd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -