Utrecht Cangeroes schrijft zich in voor Eredivisie basketbal: "Vaste waarde worden"

© Bewerking RTV Utrecht
UTRECHT - Een jaar na het wegvallen van Amazone heeft Utrecht weer een basketbalploeg op het hoogste niveau bij de vrouwen. Utrecht Cangeroes durft het aan om de stap te maken vanuit de Promotiedivisie. Ramon Kuipers is aangesteld als trainer.
Utrecht Cangeroes is het reguliere seizoen in de Promotiedivisie als derde geëindigd, waardoor het momenteel in de Final Four speelt om de landstitel op het tweede niveau.
De plannen om Utrecht Cangeroes in de Eredivisie te krijgen zijn in een vergevorderd stadium. Hiervoor is trainer Ramon Kuipers aangesteld. Hij is op dit moment nog actief als coach van UBALL heren1, een vereniging voor mannelijke talenten uit Utrecht. Hij was eerder coach van Royal Eagles U20 en Orange Angels U16.
"Utrecht Cangeroes is een grote vereniging met een eigen sporthal (Lunetten) en met een geweldige meiden- en dameslijn. Dat bied een enorme kans om vol vertrouwen de stap naar de Eredivisie te maken. Het doel is als club een vaste waarde te worden op het hoogste niveau", zegt Kuipers. Het invullen van de selectie is nog wel een uitdaging. "We beginnen nu met bouwen op het hoogste niveau. Ik kijk uit naar de mooie dingen die staan te gebeuren."

INSCHRIJVING BINNEN

De Nederlandse Basketball Bond laat weten dat voor de deadline van 1 mei acht inschrijvingen zijn binnengekomen voor volgend seizoen, waaronder die van BC Utrecht Cangeroes. Afgelopen jaargang bestond de Basketball League bij de vrouwen uit zeven ploegen. Hierdoor was elke speelronde een vereniging vrij. Een achtste ploeg zou competitietechnisch dus makkelijker zijn.
De NBB stelt enkele voorwaarden aan een inschrijving, die zullen eerst gecontroleerd en goedgekeurd moeten worden. Dat gebeurt in de loop van deze maand. In de tweede helft van mei verwacht de bond de invulling van de Eredivisie definitief te hebben voor het seizoen 2019-2020.

OOK VU20 IN EREDIVISIE

Utrecht Cangeroes is nog ambitieuzer. Ook de vrouwenploeg onder 20 jaar is ingeschreven voor de Eredivisie in die leeftijdscategorie. Ruben Horeman is daar aangewezen als coach.
Over de invulling van Dames 1 en de VU20-selecties is nog weinig bekend, daar is de club nu druk mee bezig. Met de stap naar de Eredivisie reageert Utrecht Cangeroes op het groeiende ledenaantal, voornamelijk bij de jeugd. Achter beide teams is de Stichting Topsport Utrecht Cangeroes opgericht. De zoektocht naar sponsoren gaat nog wel verder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.