Abcoudenaar De Ligt scoort, maar Ajax niet naar finale

© ANP
ABCOUDE - Ondanks een rake kopbal van Matthijs de Ligt uit Abcoude heeft Ajax zich niet gekwalificeerd voor de finale van de Champions League. De Amsterdammers kregen in de allerlaatste minuut een fataal tegendoelpunt.
Al na vijf minuten maakte De Ligt uit een hoekschop de openingstreffer. De 19-jarige verdediger schaart zich met die goal in een illuster rijtje: hij is de vierde tiener die een doelpunt maakt in de halve finale van het Europese elite-toernooi. Nordin Wooter (Ajax), Obafemi Martins (Inter) en Kylian Mbappé (Monaco) gingen hem voor.
Het werd zelfs 2-0, maar na de pauze ging het helemaal mis. Een hattrick van Lucas Moura zorgt ervoor dat Tottenham Hotspur alsnog naar de finale gaat. De beslissende 2-3 viel in de 96e minuut.
Utrechter Zakaria Labyad zat niet bij de selectie van ex-FC Utrecht-trainer Erik ten Hag. Afgelopen weekend mocht Labyad nog wel invallen tijdens de 4-0 gewonnen bekerfinale tegen Willem II.
De wedstrijd Ajax - Tottenham Hotspur werd zoals altijd weer met grote belangstelling gevolgd in de kantine van FC Abcoude. Daar speelde De Ligt in de jeugd, tot hij op 9-jarige leeftijd voor een transfersom van 1700 euro naar Ajax vertrok.