Renners van start in Veenendaal

VEENENDAAL - De 23e editie van de wielerklassieker Dutch Food Valley Classic, beter bekend als Veenendaal-Veenendaal, is van start gegaan.
Om 12.01 loste KNWU-voorzitter Joop Atsma het startschot en begonnen de renners aan het parcours van ruim 208 kilometer.
Tom Boonen verscheen niet aan de start. Bij de Belgische toprenner van QuickStep zijn bij een out-of-competitioncontrole sporen van cocaïne aangetroffen.
Vanochtend gaven Boonen en de ploegleiding van Quickstep uitleg in een persconferentie. Hierdoor kon de Belg niet aan de start staan in de Veenendaal-Veenendaal. "Ik ben ook niet perfect'', zei Boonen op de persconferentie. Hij leek daarmee impliciet het cocaïnegebruik toe te geven. Inhoudelijk wilde hij niet reageren op het feit dat justitie in België hem verdenkt van cocaïnegebruik. Hij heeft nog geen officiële stukken ontvangen. Zijn ploegleider Patrick Lefevere zei dat Quick-Step de komende drie jaar wil doorgaan als sponsor en dat ook Boonen bij de ploeg kan blijven.
De vervanger van Boonen is Gert Steegmans, die vorig jaar een Touretappe won en dit jaar ook succesvol was in onder meer Parijs-Nice. De Belg behoort samen met onder anderen oud-winnaar Steven de Jongh en Gerben Löwik tot de kanshebbers.
De Veenendaalse klassieker werd vorig jaar gewonnen door Steffen Radochla. In 2006 kwam Boonen als eerste over de finish.

Rondemissen Veenendaal-Veenendaal maken zich op

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.