RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Kroon op seizoen De Ligt: lunch met Willem-Alexander en Máxima

1/2
ABCOUDE - De Abcoudense Ajax-verdediger Matthijs de Ligt heeft vandaag geluncht met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ook twee medewerkers van de Universiteit Utrecht waren aanwezig. Zij waren net als 25 anderen uitgenodigd voor een zogeheten uitblinkerslunch in Paleis Noordeinde.

Universitair hoofddocent Franse taal Katell Lavéant at mee, omdat ze vorig jaar de Huygens-Descartes Prijs won. Hoogleraar Frits van Oostrom was erbij wegens het winnen van de Libris Geschiedenis Prijs.

De geselecteerden hebben onlangs een prijs of onderscheiding ontvangen voor prestaties in hun werkgebied. De Ligt was gisteravond nog in tranen vanwege de uitschakeling van Ajax in de halve finale van de Champions League. De 19-jarige international won dit jaar de Golden Boy Award, de prijs voor de meest talentvolle voetballer van het jaar.

Rapper Ronnie Flex won de Popprijs en muziekproducer Ewbank de Buma Lifetime Achievement Award. Verder stonden onder meer shorttrackster Suzanne Schulting, auteur Tommy Wieringa, hoogleraar John van der Oost, de geboren Utrechtse paralympisch snowboardster Bibian Mentel, radio-dj Willem van Kooten en schaatser Patrick Roest op de gastenlijst.

"Willem-Alexander en Máxima willen daarmee hun erkenning uitspreken voor mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd", meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

 De deelnemers aan de uitblinkerslunch, met Matthijs de Ligt naast koningin Máxima. De deelnemers aan de uitblinkerslunch, met Matthijs de Ligt naast koningin Máxima. | Foto: RVD


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht