Richard Verschoor: "Kan niet wachten tot de lichten uitgaan"

Richard Verschoor
Richard Verschoor © Joe Portlock / FIA Formula 3 Championship
BENSCHOP - Richard Verschoor begint dit weekend vol verwachtingen aan het nieuwe FIA Formule 3-kampioenschap. De 18-jarige coureur uit Benschop begint aan zijn eerste volledige seizoen in de raceklasse, die vorig jaar nog door het leven ging als de GP3 Series.
Verschoor zit net als vorig seizoen, toen hij in het zesde raceweekend op Spa-Francorchamps promotie maakte naar de GP3, in de wagen van het Nederlandse MP Motorsport. In Sochi stond Verschoor een paar weken later al voor het eerst op het podium.
Dit seizoen wil Verschoor vanaf het begin meedoen om de prijzen. De serie trapt dit weekend af op het Circuit de Catalunya in het voorprogramma van de Formule 1: "Ik heb er onwijs veel zin in. Zeker in het racen zelf", vertelt Verschoor aan Motorsport.com, "Dat testen was allemaal wel leuk en aardig, maar ik zie liever de lichten uitgaan. Ik wil knallen."

KWALIFICATIE CRUCIAAL

De kwalificatie zal cruciaal zijn voor podium en dat is waar Verschoor naar kijkt. "Dat zeker. Ik hoop gewoon dat ik constant rond de top-vijf of top-zeven kan zitten in de kwalificaties. Als we vanuit die positie de race kunnen starten, dan zitten we er best goed bij", vertrouwt de MP-coureur vooral op zijn racecraft waarmee hij vorig jaar nog een GP3-podium in Sochi scoorde. "De raceruns gaan dit jaar ook vaak weer goed, dus dan willen we inderdaad richting het podium kijken."

SPEKTAKEL GEGARANDEERD

Verschoor hoopt dat de racefans in F1-weekenden de tv wat eerder aan gaan zetten. "Deze opstapklasse belooft spektakel. Ik denk dat niemand gaat domineren. Ik denk dat het een leuk kampioenschap gaat worden, met kleine verschillen." Verschoor denkt dat er op de baan veel meer gevochten gaat worden dan in de F1, "De bandenslijtage valt bij ons nog mee. Wij verliezen maar twee seconden ten opzichte van het kwalificatietempo, terwijl dat in de Formule 1 bijna acht seconden is. Hier kan je dus net wat meer pushen en langer met elkaar vechten, dat is dus leuker."

PROGRAMMA

Kwalificatie: Vrijdag 10 mei 17:50
Race 1: Zaterdag 11 mei 10.15
Race 2: Zondag 12 mei 10.15

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.