De Graaf terug bij Eemdijk voor kraker tegen SteDoCo

Jan de Graaf sinds lang weer bij selectie
Jan de Graaf sinds lang weer bij selectie © Orange Pictures
EEMDIJK - Dat wonderen bestaan in voetbal hebben Barcelona en Ajax afgelopen week ondervonden. Bij Eemdijk zullen die resultaten het vertrouwen gevoed hebben dat ook het wonder van handhaving zonder play-offs in de Derde divisie mogelijk is. Om uitzicht te houden op dat wonder, moet om te beginnen zaterdag gewonnen worden bij SteDoCo.
Als dat gebeurt, is de kans groot dat de Diekers drie punten inlopen op de enige overgebleven concurrent VVOG. Die ploeg staat met drie duels te gaan zes punten voor op Eemdijk en speelt zaterdag uit tegen titelkandidaat Quick Boys. "Ik zie VVOG zaterdag in Katwijk niet winnen", zei trainer Ruud van de Geest afgelopen zaterdag na de zege van zijn ploeg op ASWH.
Van de Geest kan zaterdag in Hoornaar nog niet beschikken over aanvoerder Jan Pieter Hartog, die last heeft van een hamstringblessure. David van de Groep is wel weer van de partij. Grote verrassing in de wedstrijdselectie is de ervaren spits Jan de Graaf, die bijna het hele seizoen in de lappenmand heeft gezeten.
SteDoCo, net als Eemdijk promovendus, kent een zorgeloos seizoen. De ploeg staat op een keurige zevende plaats. Maar terwijl Eemdijk de laatste drie duels op rij wist te winnen, wisselt SteDoCo de laatste weken overwinningen en nederlagen met de regelmaat van de klok af. Eerder dit seizoen werd in Eemdijk met 1-0 gewonnen. Dat duel beëindigde Eemdijk na twee rode kaarten met negen man.
De wedstrijd van zaterdag begint om 14.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht. DOVO, de andere Derde divisionist uit de provincie, speelt uit tegen koploper Noordwijk. Voor de Veenendalers staat behalve de eer niets meer op het spel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.