RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Verdonkschot: "Voor het groepsproces is dit misschien wel goed"

1/2
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Na een week waarin er bij IJsselmeervogels vooral is gesproken over het al dan niet ter discussie staan van trainer Ted Verdonkschot, gaat het nu weer over voetbal. De Rooien spelen zaterdag thuis tegen Jong Vitesse. Over die wedstrijd is het echter nauwelijks gegaan deze week.

"Dat heb ik nog nooit meegemaakt", zegt Verdonkschot. "Pas op donderdag ging het over Jong Vitesse." Tegen die beloftenploeg is Kevin van Diermen nog niet inzetbaar. De aanvoerder was deze week en trainde donderdag voor het eerst. Yannick Cortie heeft een terugslag van zijn knieblessure en is er evenmin bij.

Ted Verdonkschot: "Dit had ik nog nooit meegemaakt"


ONVREDE

Vˇˇr donderdag ging het op de Westmaat dus vooral over het artikel in de Gooi en Eemlander van zaterdag. Een groot deel van de spelersgroep zou geen vertrouwen meer hebben in de werkwijze van de trainer. Het einde van Verdonkschot bij de Vogels leek in zicht, maar de technische commissie en het bestuur steunden de trainer en gingen in gesprek met technische staf en spelersgroep.

"Uiteindelijk blijkt het lang niet zo heftig als het eerst leek", zegt Verdonkschot. "Maar misschien is het wel goed dat dit gebeurt. Er speelde wat in de groep, maar door de resultaten kwam dat niet naar voren. Voor het groepsproces is dit misschien wel een keertje goed."

De resultaten verbloemden de onvrede"
Ted Verdonkschot

LEERMOMENT

Ook Verdonkschot zelf trekt lering uit het gebeurde. "Je moet jezelf als trainer altijd een spiegel voorhouden. Want misschien kan de ene groep beter met de trainer Ted Verdonkschot dan de andere. Daar moet je wat mee, maar dat wil niet zeggen dat je je eigen stijl moet verloochenen."

Met die stijl oogste de Haarlemmer bij andere clubs aardig wat successen. Toch is dat niet zaligmakend, weet Verdonkschot. "Je kan als trainer niet zeggen: zoals ik het doe, zo moet het. Dat pikt een spelersgroep niet"

VERTROUWEN

EÚn ding is voor Verdonkschot wel duidelijk: het vertrouwen is hersteld. "Dat hebben de spelers uitgesproken en ik ook. Dan moet het ook uit de lucht zijn." Dat vertrouwen, zo erkent de trainer, was aan het begin van de week weg. Hij hield er zelfs serieus rekening mee dat hij zou moeten vertrekken bij de club. "Die mogelijk spookte door mijn hoofd toen ik maandag naar de club reed."

LIVE

Zaterdag om 15.30 uur speelt IJsselmeervogels thuis tegen Jong Vitesse. Dat duel is live te volgen via Radio M Utrecht. De wedstrijden van Spakenburg (tegen Koninklijke HFC) en GVVV (tegen Barendrecht) volgen we middels tussenstanden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Sportoverzicht