Sportlust'46 op de drempel van terugkeer in de Hoofdklasse

© Website Sportlust'46
WOERDEN - Sportlust'46 staat op de drempel van een terugkeer in de Hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. De Woerdense club staat met nog drie duels te spelen zeven punten voor op naaste belager Sliedrecht. Bij winst in de thuiswedstrijd tegen Heerjansdam kan Sportlust zaterdag de titel vieren.
Sportlust'46 speelde eerder van 2012 tot 2104 en in het seizoen 2015-2016 drie seizoenen in de Hoofdklasse. De laatste drie seizoenen komt de club uit de 1e klasse. Terugkeer naar de Hoofdklasse was dit seizoen een must voor de club die vorig jaar de districtsbeker West 2 won.

DRUK

"Dat wist ik toen ik tekende", zegt trainer Patrick Loenen, die in zijn trainersloopbaan al drie keer promoveerde. "Eigenlijk rekende ik er vorig seizoen toen ik tekende op dat we dit jaar al in de Hoofdklasse zouden spelen."
Patrick Loenen: "Ik wist toen ik tekende dat promotie een must was"
Dat lukte niet, en in de 1e klasse C liep Sportlust'46 al snel een achterstand op op Sliedrecht. "Wiij begonnen slecht, met één punt uit twee duels. Daarna zetten we een goede serie neer, maar Sliedrecht bleef ook maar winnen."

TITEL BINNEN BEREIK

Na de winterstop dichtte Sportlust'46 het gat, en toen beide ploegen elkaar in februari in Sliedrecht troffen konden de Woerdenaren een gat slaan van acht punten. "Maar we verloren, en ineens was het weer spannend", zegt Loenen.
Als het niet lukt, stop ik ermee
Sportlust-trainer Patrick Loenen
Inmiddels is het gat zo groot geworden dat het raar moet lopen wil Sportlust de titel niet pakken. "Ik juich pas als het allemaal binnen is", zegt Loenen. "Maar als het niet lukt, stop ik ermee."

LIVE

Sportlust'46 speelt zaterdag om 14.30 uur thuis tegen Heerjansdam. Het duel is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.