Rico Strieder: "Als we goed zijn én geluk hebben, kunnen we een resultaat boeken"

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Zonder de geblesseerden Simon Makienok, Joris van Overeem en Urby Emanuelson en de zieken Jean-Christophe Bahebeck en Leon Guwara reist FC Utrecht zondag af naar Amsterdam, voor de competitiewedstrijd tegen Ajax. Wie er wel bij is, is Rico Strieder. De Duitse middenvelder mag door de blessure van Joris van Overeem op een basisplaats rekenen.

BLESSURE

"Ik heb een moeilijk seizoen gehad met lange blessures en veel terugslagen", zegt Strieder. "Maar voor het team voor was het een succesvol seizoen. We staan in de play-offs en doen nog volop mee om ons te plaatsen voor Europees voetbal.
De middenvelder kan daar zelf op de valreep, door de blessure van Van Overeem, ook nog een bijdrage aan leveren. "Ik ben nu fit. Ik train al een tijdje weer mee. Ik kan alles meedoen en ik heb geen klachten. Dus ik kan mezelf laten zien."
Mentale dreun voor Ajax kan een voordeel voor ons zijn. Maar ook een nadeel
Rico Strieder

AJAX

Woensdag zag Strieder hoe Ajax in de laatste seconden van de wedstrijd werd uitgeschakeld in de halve finale van de Champions League. Een mentale dreun in de aanloop naar de wedstrijd tegen FC Utrecht. "Dat kan een voordeel voor ons zijn, maar ook een nadeel", zegt Strieder. "Ze zullen nu nog meer willen winnen. Ze spelen nog steeds voor het kampioenschap."

TEN HAG

Strieder kent Ajax-trainer Erik ten Hag goed. Het duo werkte samen bij Bayern München en Ten Hag haalde de middenvelder naar de Galgenwaard. "Hij zal de spelers een dag vrij geven om de kop vrij te maken. Maar hij is al weer volop bezig met de wedstrijd van zondag."
Rico Strieder: "Ten Hag is weer volop bezig met de wedstrijd van zondag"
Dat Ajax de favoriet is voor dat duel, is duidelijk. Maar Utrecht heeft woensdag wel gezien hoe je Ajax moet bestrijden. "Wij zijn natuurlijk geen Tottenham, maar we kunnen van die wedstrijd wel wat meenemen. En hebben de laatste jaren gewonnen en gelijkgespeeld in de Arena. Als we een hele goeie wedstrijd spelen en wat geluk hebben, dan kunnen we zondag een resultaat boeken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.