Een Berg Sport met Sean Klaiber: "Ajax van de titel houden"

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In Een Berg Sport gaat het maar over één ding. De uitwedstrijd van FC Utrecht zondag tegen Ajax. Voor de supporters de wedstrijd van het jaar. Dit keer is de ontmoeting met de Amsterdammers extra beladen, want voor Ajax staat de titel op het spel. FC Utrecht-speler is zich daar als echte Utrechter bewust van. "Iedereen zegt: ze hebben een klap gehad na de uitschakeling in de Champions League. Dat is een zware mentale tik, maar ze zullen echt nog wel gedreven zijn om kampioen te worden. Ze gaan er echt wel opklappen."
Sean Klaiber: "Ajax heeft wel een dreun gehad"
Eerder dit seizoen verloor FC Utrecht thuis met 1-3 van Ajax. Nick Venema maakte op aangeven van Klaiber de enige Utrechtse goal. "De verwachtingen waren hoog, maar Ajax was superieur", weet Gert Kruys nog. Trainer Dick Advocaat moet zondag uit een ander vaatje tappen. "Er zal een paar dagen een negatieve sfeer hebben gehangen in Amsterdam, maar Erik ten Hag zal zijn ploeg vast wel kunnen motiveren, want er staat een kampioenschap op het spel." Advocaat verwacht dat Ajax meteen druk gaat zetten. Hij heeft zijn ploeg voorbereid om daar mee om te gaan.
Eerder dit seizoen verloor FC Utrecht met 3-1 van Ajax

ARENA UTRECHT BETER GEZIND DAN DE MEER

In de tijd van Gert Kruys was FC Utrecht standaard kansloos in Amsterdam. De ploeg was blij als het af en toe een puntje mee snoepte. Winnen deed FC Utrecht nooit in De Meer. Het was pas in de ArenA dat FC Utrecht succesvol werd tegen Ajax. De eerste uitzege stamt uit 1998. Toen won FC Utrecht met 1-2 dankzij goals van John de Jong en Michael Mols. Een wedstrijd toevallig gespeeld op Moederdag, net als komende zondag.
Gert Kruys: "Wij waren altijd kansloos in Amsterdam"
"Wij speelden nog tegen Johan Cruijff", probeert Kruys de reeks nederlagen in De Meer te verklaren. "Nee, wij keken enorm tegen Ajax op. Thuis ging het wel, maar uit waren we kansloos." Iemand die ook nooit bij Ajax won was Erik van der Meer. Hij was zo'n tien jaar lang linksback in het elftal van FC Utrecht. In de Tap van Ap praat hij over de ontmoetingen van toen.
Aan de tap met Ap met Erik van der Meer
FC Utrecht is niet het eindstation van Klaiber
Dick Advocaat
Sean Klaiber is onder Dick Advocaat een vaste waarde op de rechtsback-positie. De Kleine Generaal is erg te spreken over Klaiber, maar ook kritisch. "Verdedigend kan hij nog beter worden en hij moet zijn momenten om mee op te komen beter uitkiezen", aldus Advocaat die ook goede woorden heeft, "Het is een hele moderne back. Ik denk dat FC Utrecht niet zijn eindstation is. Als hij zo doorgaat kan hij nog een stap maken."
Advocaat over Klaiber

ODE VAN KORNEEL

Korneel Evers slaapt al weken niet meer. De huisdichter van Een Berg Sport kan aan niks anders denken dan de wedstrijd tegen Ajax. Met zijn wekelijkse ode probeert hij de selectie op scherp te zetten.
De ode van Korneel

TIP KICK

Eerder dit seizoen nam Sean Klaiber al een penalty op Gert Kruys. Toen werd Kruys het bos in gestuurd. Vrijdag krijgt hij een herkansing.
Tip Kick: Kruys vs Klaiber (part II)
Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht. Ajax - FC Utrecht is zondag LIVE te horen op Radio M Utrecht. De uitzending van Namen en Rugnummers begint om 14.00.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.