Eemdijk kan zich na nederlaag opmaken voor nacompetitie

© RTV Utrecht / Menno Schilder
EEMDIJK - Het is Eemdijk niet gelukt om de nacompetitie om lijfsbehoud in de Derde Divisie A te ontlopen. De ploeg van Ruud van de Geest ging zaterdag met 3-2 onderuit bij SteDoCo, waardoor directe handhaving niet meer mogelijk is.
Verslaggever Menno Schilder over de nederlaag van Eemdijk
Eemdijk kende geen goede start. Na negen minuten voetballen stond het al met 1-0 achter. Joran Schröder was de doelpuntenmaker namens SteDoCo.
Eemdijk begon goed aan de tweede helft. Binnen twee minuten had het al twee levensgrote kansen gecreëerd, waarvan er één snoeihard tegen de paal aan vloog. Dat resulteerde in de 66e minuut in de 1-1 van Renco van Eeken. Lang kon Eemdijk daar niet van genieten, een minuut later verscheen via Guytano dos Santos de 2-1 op het scorebord voor SteDoCo.
Gerbert-Jan Ruizendaal: "Hadden wel een punt verdiend"

PENALTY

Vlak na die twee treffers snelde Yannick Bouw het strafschopgebied in, maar de voetballer van Eemdijk werd neergehaald: penalty. Zeger Beukers schoot de 2-2 vanaf elf meter vervolgens onberispelijk binnen.
In de slotfase kreeg Eemdijk opnieuw een treffer om de oren. Joran Schröder bracht, met zijn tweede van de middag, SteDoCo op 3-2 voorsprong. Dat was ook de eindstand.
9' Joran Schröder [1-0]
66' Renco van Eeken [1-1]
67' Guytano dos Santos [2-1]
71' Zeger Beukers [2-2]
88' Joran Schröder [3-2]
Eemdijk was de laatste weken bezig aan een opmars, waardoor er bij de promovendus geloof was gekomen in directe handhaving. Eemdijk staat met nog twee wedstrijden te gaan op de vijftiende plek. Nummer 14 VVOG won met 2-0, waardoor directe handhaving sowieso niet mogelijk was voor Eemdijk.
Ruud van der Geest: "Ieder stukje vertrouwen meenemen naar play-offs"