Sport Kort 11/12 mei: Vrouwen Schaerweijde nadert koppositie tot één punt, mannen IJsseloever moeten waken voor degradatie

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de Overgangsklasse B Hockey is Schaerweijde koploper Leonidas tot één punt genaderd. De Zeisterse hockeysters versloegen zelf Ring Pass met 1-0, terwijl Leonidas met 3-2 verloor van Rood-Wit.
In diezelfde competitie ging Voordaan met 2-1 onderuit bij MEP. Voordaan uit Groenekan is de nummer vier op de ranglijst. Er staan nog twee wedstrijden op het programma.
In de Overgangsklasse A verloor Fletiomare uit De Meern met 1-3 van HBS. Fletiomare staat achtste op de ranglijst.

HOCKEY MANNEN

In de promotieklasse speelde Voordaan uit Groenekan met 1-1 gelijk tegen HIC. Het duel tussen Schaerweijde en Nijmegen werd met 3-1 gewonnen door de Zeistenaren. Schaerweijde maakt nog kans op een ticket voor de play-offs om promotie naar de Hoofdklasse. De Zeistenaren staan vierde met een achterstand van twee punten op nummers drie en twee hdm en Cartouche. Die twee plekken geven recht op een ticket voor de play-offs.
In de Overgangsklasse B ging IJsseloever uit IJsselstein met 5-1 onderuit tegen Groningen. Phoenix uit Zeist was met 7-4 te sterk voor Hilversum. Het Utrechtse USHC was met 6-3 de baas over Alecto. USHC staat negende, Phoenix is de nummer zeven. IJsseloever staat elfde en moet uitkijken voor degradatie. De nummers 11 en 12 degraderen uit de Overgangsklasse naar de Eerste klasse. De nummer tien speelt een play-out duel. Nummer tien Hilversum heeft één punt meer dan IJsseloever. Nummer 9 USHS heeft twee punten meer dan de IJsselsteinse ploeg. Er staan nog twee duels op het programma.

HONKBAL

UVV heeft in de Overgangsklasse het tweede duel tegen Onze Gezellen wél gewonnen. Zondag waren de Utrechters met 6-1 te sterk. Zaterdag had Onze Gezellen het eerste duel van het tweeluik nog met 3-2 gewonnen. UVV staat tiende op de ranglijst.

RUGBY

De vrouwen van URC hebben de kampioenspoule van de Ereklasse afgesloten met een nederlaag tegen Cas RC Ladies: 26-14. URS heeft de poule afgesloten als hekkensluiter.
RUS schreef de kampioenspoule al op haar naam, maar de laatste wedstrijd in de kampioenspoule van de Eerste Klasse werd wel verloren. The Basset Dames was met 15-22 de baas. RUS speelt komend seizoen opnieuw in de Ereklasse.

WIELRENNEN

Wielrenster Cathalijne Hoolwerf is bij de Maarten Wynants trofee in het Belgische Hechteren als 19e over de finish gekomen. De winst ging naar de Italiaanse Elisa Balsamo de die sprint won. Hoolwerf was in de achtervolgende groep de snelste.

HANDBAL

De handbalsters van Fortissimo hebben de nacompetitie afgesloten met een 37-24 nederlaag tegen Volendam, dat dankzij de overwinning mag gaan spelen om een ticket voor promotie naar de Eredivisie.
Fortissimo besluit de nacompetitie puntloos.

SOFTBAL

De regioderby tussen de softballers van Quick uit Amersfoort en het Utrechtse UVV werd zaterdag twee keer gewonnen door UVV. Het eerste duel eindigde in 3-1 en later op de dag werd het 7-1. Centrals uit Groenekan trof koploper Amsterdam Pirates. De eerste confrontatie eindigde in een 7-7 gelijkspel, maar in de tweede wedstrijd waren de Amsterdammers met 7-0 te sterk.
Quick is de nummer drie van de Silver League, UVV staat één plaats lager, maar heeft nog wel twee wedstrijden tegoed. Centrals is de nummer zeven.

GOLF

De golfers van De Hoge Kleij uit Leusden besloten het seizoen in de Hoofdklasse 1 met een 10-8 verlies tegen Houtrak. De Pan wist wel te winnen. De formatie uit Zeist won met 12-6, maar degradeert desondanks toch naar de Eerste Klasse, doordat het op de zesde en voorlaatste plaats eindigt op de ranglijst. De Hoge Kleij is de nummer vijf en nipt veilig.
In de Hoofdklasse 2 was er bij de mannen dit seizoen geen succes voor Amelisweerd. De Utrechters speelden zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen en die ging, net als de vijf voorgaande duels, verloren. Tegen The Duke werd het 13-5. Het puntloze Amelisweerd besluit het seizoen als hekkensluiter en degradeert daarmee naar de Eerste klasse.
De damesploeg van Amelisweerd handhaafde zich dankzij een 10-8 overwinning op Almeerderhout in de Hoofdklasse. De Pan leed een 11-7 nederlaag tegen Eindhovensche en ziet die ploeg daardoor naar de kruisfinales om het kampioenschap gaan. Bij een overwinning was De Pan als tweede geëindigd, maar door het verlies wordt de ploeg uit Leusden derde en zit het seizoen erop.

FIERLJEPPEN

Jaco de Groot uit Kamerik heeft de Topklasse Fierljeppen in Linschoten gewonnen. De Groot sprong 20 meter en 4 centimeter en pakte daarmee de overwinning.
Bij de vrouwen ging de winst naar Joriene Baas uit Oudewater. Zij belandde na 14 meter en 80 centimeter met haar hakken in het zand.

BASKETBAL

De Utrecht Cangeroes hebben zich geplaatst voor de finale van de final four van de promotiedivisie. De Utrechtse vrouwen waren zaterdag ook in de tweede halve finale te sterk voor Green Eagles: 91-85.
Het eerste duel van het tweeluik had Utrecht Cangeroes met Utrecht Cangeroes won eerste wedstrijd met 103-76 gewonnen. In de finale is de winnaar van het duel tussen VSE en Baros de tegenstander.
Utrecht Cangeroes wil volgend jaar uitkomen in de Eredivisie. Dat maakt de club afgelopen week bekend.

VELDKORFBAL

In de Hoofdklasse A verloor OVVO/De Kroon thuis met 23-14 van KCC. De ploeg uit Maarssen staat laatste en KCC is koploper.
SDO/BlijWerkt uit Kamerik ging in de Hoofdklasse B ten onder tegen TOP, het werd 13-8. In diezelfde poule leip Tweemaal Zes uit Maartensdijk tegen een 19-7 nederlaag aan op bezoek bij Avanti.
Tweemaal Zes is zevende in een competitie van acht, SDO bezet de laatste plaats.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.