Kampong eindigt in competitie als tweede, HGC tegenstander in play-offs

© RTV Utrecht / Robert Claus
UTRECHT/BILTHOVEN - Kampong heeft zondag in de laatste competitie wedstrijd van het seizoen met 5-4 gewonnen van Klein Zwitserland. De Utrechtse hockeyers besluiten de competitie met de tweede plek en kunnen zich opmaken voor de play-offs om de titel.
Na 8 minuten spelen had Kampong al de 1-0 voorsprong te pakken via Björn Kellerman. Maar Wouter Pastoor wist 5 minuten later al de gelijkmaker te maken: 1-1.

DRIE GOALS IN VIER MINUTEN

In minuut 25 tot en met 29 wist Kampong de wedstrijd te veroveren. Achtereenvolgens scoorden Jip Janssen, Philip Meulenbroek en Martijn Havenga waardoor de Utrechters met 1-4 voor kwamen te staan.
In de strijd om de eerste plek, dat zorgt voor deelname aan de EHL en thuisvoordeel in de play-offs, was het doelsaldo ten opzichte van Bloemendaal belangrijk. In de 42e minuut vergrote Janssen met zijn tweede van de middag de 5-1 waardoor het positieve doelsaldo werd vergroot.
Dat doelsaldo werd vervolgens weer verkleind doordat Klein Zwitserland nog twee keer wist te scoren waardoor de eindstand 4-5 werd.
Ties Ceulemans: "Niet met eerste plaats bezig geweest"
PLAY-OFFS
Bloemendaal eindigt als eerste in de Hoofdklasse. Kampong met hetzelfde aantal punten, maar een slechter doelsaldo als tweede. Kampong speelt in de play-offs om het landskampioenschap tegen nummer drie HGC. Bloemendaal neemt het op tegen nummer vier Amsterdan.
Kampong begint woensdag de play-offs met een uitduel tegen HGC. Zaterdag wordt in Utrecht de return gespeeld. Mocht er een derde wedstrijd aan te pas moeten komen, dan wordt deze zondag afgewerkt.
Kampong-coach Alexander Cox: "Grote ziekenboeg voor play-offs"
8' Björn Kellerman [0-1]
13' Wouter Pastoor [1-1]
25' Jip Janssen [1-2]
27' Philip Meulenbroek [1-3]
29' Martijn Havenga [1-4]
42' Jip Janssen [1-5]
54' Steven van Rhede van der Kloot [2-5]
63' Benjamin Craig [3-5]
67' Martijn van Grimbergen [4-5]

SCHC

SCHC degradeerde vorige week al uit de Hoofdklasse. De laatste wedstrijd in die competitie ging verloren. Almeerse was met 3-1 te sterk. Thomas Vis had het enige Bilthovense doelpunt gemaakt.