Cox: "Ik moet er niet aan denken ergens anders langs de lijn te staan"

© Maurice de Wert
UTRECHT - Alexander Cox heeft eer geen moment aan getwijfeld om zijn contract als hoofdcoach van de hockeymannen van Kampong te verlengen. De 41-jarige Zeister, die al sinds 2012 bij de Utrechtse club werkt, tekende vorige week een nieuwe verbintenis van twee jaar. Hij blijft nu minimaal tot de zomer van 2021 werkzaam bij Kampong.
"Ik heb het ontzettend naar mijn zin op de club en het gaat heel goed", zegt Cox. De club wilde ook graag met mij door. En ik moet er niet aan denken ergens anders langs de lijn te staan."
Cox: "We zijn goed bezig, daar wil ik deelgenoot van zijn"
Kampong won onder Cox één keer de Europa League en was de laatste twee jaar landskampioen. De laatste keer dat dat gelukt was, was in de jaren '80. "We zijn als club heel goed bezig, ook richting de komende jaren. Daar wil ik graag deelgenoot van zijn", verklaart Cox zijn beslissing.
Cox gelooft niet dat er aan een coach een houdbaarheidsdatum zou zitten. "Als je nog steeds goeie dingen kunt doen en de juiste connectie hebt met de dragende spelers van de ploeg, én je krijgt er elk jaar een paar jonge jongens bij die je kunt vormen, kan de houdbaarheid lang zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.