RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Advocaat wil winnen van Heerenveen, maar geen risico's nemen voor play-offs

1/2
UTRECHT - Vijfde of zesde, en met wat pech zelfs nog zevende. Er staat woensdag nog wel wat op het spel, in de laatste competitiewedstrijd tegen Heerenveen. De plaats in de eindrankingschikking bepaalt wie de tegenstander wordt in de play-offs om Europees voetbal, en ook of je de eerste of de tweede wedstrijd thuis speelt.

VIJFDE PLAATS
Nu staat FC Utrecht zesde, met evenveel punten als Vitesse en slechter doelsaldo. Zelfs als FC Utrecht Heerenveen verslaat, gaat het alleen over Vitesse heen als die ploeg punten laat liggen bij VVV Venlo. De zesde plaats komt alleen in gevaar als Utrecht verliest en Heracles de uitwedstrijd tegen PSV wint.

SPELERS SPAREN
Behalve de langdurig afwezigen Makienok,Emanuelson en Guwara heeft Dick Advocaat tegen Heerenveen de beschikking over een complete selectie. Al zijn er nog wel een paar spelers over wie de trainer twijfelt. Zaterdag beginnen immers de play-offs. "Als ik het nu ga forceren dan kunnen ze zaterdag niet spelen", zegt trainer Dick Advocaat. "En dan is het bepalend. Tegen Heerenveen gaan we ook voor een zege, want we willen vijfde worden. Dat zou een geweldig succes zijn. Maar ik wil geen risico nemen voor zaterdag."

Het enige dat ik wil is van Heerenveen winnen en de nacompetitie winnen"
Dick Advocaat

BOOS
FC Utrecht kende in februari, maart en april een goede periode. Maar het goede gevoel lijkt weg, nu de laatste vijf duels slechts vier punten opleverden. Van die constatering wordt Advocaat ouderwets driftig. "Ik vind dat zo'n slap gelul. We hebben een reeks van tien wedstrijden gehad waarin we er één verloren en daar gaat het niet meer over. Het gaat om nu, het gaat om hoeveel punten we morgenavond hebben. Daar gaat het om! Het enige dat ik wil is van Heerenveen winnen en de nacompetitie winnen. Maar dat willen de anderen ook."

Dick Advocaat: "Ik vind dat zo'n slap gelul"


Toch kan een zege op Heerenveen belangrijk zijn voor het elftal. Dat geeft immers vertrouwen voor een volgende wedstrijd. "Dat is bij ons niet gebleken, of het één met het ander te maken heeft", wuift Advocaat dat argument weg.

BAHEBECK
Voor de wedstrijd tegen Heerenveen keert onder meer Jean Christophe Bahebeck terug in de selectie. De fransman wasafgelopen week voor de zoveelste keer ziek en dat kwam hem op forse kritiek van zijn trainer te staan. Advocaat heeft nog niet met de spits gesproken, en gaat dat ook niet doen. "Nee, dat mag Van den Brom doen. Ik ga daar niet mee praten. Hij is fit", aldus Advocaat. "Wat moet ik tegen hem zeggen, 'je mag niet ziek worden?' Ik denk iedere voetballer graag wil voetballen. Maar ja, hij heeft toch wat problemen met zichzelf."


Als dat zo is moet Bahebeck wel in de gaten gehouden worden. FC Utrecht zal niet nog een keer geconfronteerd willen worden met een situatie zoals met de Canadees Jacob Lensky, die alleen en ver van huisvatbaar bleek voor een alcohol- en drugsverslaving. "Dat is een terecht constatering", zegt Advocaat. "En dat gebeurt ook. Als hij ziek is gaat er drie keer per dag iemand langs, zijn eten wordt gebracht, zijn boodschappen worden gedaan."

De kans dat Bahebeck onder Advocaat nog aan spelen toe zal komen lijkt klein. Al weet je dat maar nooit, het blijft tenslotte voetbal.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -