RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Roy Terschegget maanden 'out' met kruisbandblessure: "Ik kom zeker terug"

1/2
VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Roy Terschegget staat maanden buitenspel. Uit een mri-scan is naar voren gekomen dat de middenvelder van GVVV en toekomstig speler van Spakenburg zijn kruisband heeft afgescheurd. Hij moet negen maanden revalideren. "Het nieuws kwam rauw op mijn dak", zegt Terschegget tegen RTV Utrecht.

Roy Terschegget: "Mensen die mij afschrijven, dat kan, maar ik kom zeker terug"


Even leek de blessure mee te vallen, maar een tweede onderzoek bracht het slechte nieuws. Wanneer Terschegget onder het mes gaat is nog niet bekend. In ieder geval mist hij het slot van de Tweede Divisie bij zijn huidige club GVVV in Veenendaal.

De controlerende middenvelder heeft zijn laatste wedstrijd (tegen FC Lienden) dus al gespeeld voor de club van Panhuis, omdat hij na de zomerstop aansluit bij Spakenburg. In Bunschoten-Spakenburg mist hij dus ook de eerste maanden. Toen hij het nieuws hoorde, kon hij wel door de grond zakken.

VERKEERDE DIAGNOSE
"Ik ging gelijk van het ergste uit", zegt Terschegget. "Ik had eerst een echo gehad, daaruit bleek dat in mijn binnenband een scheur zat van een centimeter. Die diagnose bleek niet waar te zijn. Daar ben ik op het verkeerde been gezet, waardoor ik positiever was dat het mee zou vallen. Een mri moet het altijd nog uitwijzen. Het bleek dat het helemaal mis was."

Het bleek dat het helemaal mis was, dat kwam rauw op mijn dak."
Roy Terschegget

SPAKENBURG
"Je bent voetballer en je denkt er niet bij na. Opeens is het gewoon afgelopen en heb je je laatste wedstrijd voor GVVV gespeeld", blikt hij terug op het moment dat het gebeurde. Ook kijkt hij al vooruit. "Met Spakenburg hadden we grootse plannen, ook voor mezelf. Nu dat in een keer verschoven moet worden, doet dat wel pijn. Daar vinden ze het ook klote, maar ik heb goede reacties gehad. Zij gaan mij er doorheen slepen."

Bij Spakenburg zou Terschegget gaan spelen onder trainer John de Wolf, een oude bekende met wie hij eerder samenwerkte bij GVVV. De Wolf laat weten dat het nieuws over zijn nieuwe middenvelder binnenkwam als een mokerslag. "Het is vooral vervelend voor hem, nu hij een nieuwe stap wilde maken. Hij is een van onze belangrijkste aankopen", vertelt De Wolf.

Het is vooral vervelend voor hem, nu hij een nieuwe stap wilde maken. Hij is een van onze belangrijkste aankopen."
Spakenburg-trainer John de Wolf noemt het nieuws een mokerslag

Over een eventuele vervanger van Terschegget, die pas in 2020 weer verwacht te kunnen spelen, wil de trainer van Spakenburg nog niet nadenken. Bij de Blauwen laten ze het nieuws eerst bezinken en gaan ze dan pas nadenken hoe ze het gemis van Terschegget kunnen opvangen in de eerste seizoenshelft.

STRIJDBAAR
Het is voor Terschegget de twee keer in zijn carričre dat hij zijn kruisband afscheurt. Eerder overkwam hem dit in 2010. Van stoppen wil de 32-jarige bij lange na niet nadenken. "Nee, nee, nee. Ik ben hartstikke fit. Zo'n knie gaat mijn carričre echt niet beëindigen. Ik kom zeker nog terug. Mensen die mij afschrijven, dat kan. Maar ik weet dat ik de mentaliteit en de kracht heb om weer mijn niveau te halen en van waarde te zijn voor Spakenburg", zegt Terschegget.

Ik weet dat ik de mentaliteit en de kracht heb om weer mijn niveau te halen en van waarde te zijn voor Spakenburg"
Roy Terschegget denkt niet aan stoppen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -