Groenewegen brengt seizoenstotaal aan zeges op zes

© Orange Pictures
VINKEVEEN/SCHALKWIJK - Wielrenner Dylan Groenewegen heeft de openingsrit van de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. De coureur uit Vinkeveen won na 173 kilometer de sprint van het peloton. Zijn ploeggenoot Mike Teunissen eindigde als derde.
Tussen de Nederlanders in finishte de Fransman Marc Sarreau als nummer twee. Voor Groenewegen was het de zesde zege van dit seizoen, voor zijn ploeg Jumbo-Visma alweer de vijftiende. Hij startte in Duinkerke voor het eerst in een kleine twee maanden.

OPGEHOUDEN

De finale van de openingsrit was smal en bochtig. Niet alles liep volgens plan bij Groenewegen. "Op twee kilometer van de finish werd ik even opgehouden door een valpartij. Gelukkig vond ik mijn ploegmaats snel terug", reageerde hij tegen WielerFlits. "Mike Teunissen trok perfect aan. De bedoeling was echter dat ik in de laatste bocht binnendoor zou komen om het af te maken, maar ik koos verkeerdelijk de buitenkant. Nu, gelukkig liep het goed af."
De Franse rittenkoers, die uit zes etappes bestaat, duurt tot en met zondag. Groenewegen begint woensdag in de leiderstrui aan rit nummer twee. Jan-Willem van Schip uit Schalkwijk doet ook mee, hij finishte in het peloton als 45ste.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.