RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC De Bilt en Woudenberg op drempel 1e klasse

1/2
DE BILT - In de 2e klasse kan zaterdag mogelijk de vlag in top voor de voetballers van FC De Bilt en Woudenberg. Beide ploegen hebben aan een zege genoeg om de titel te pakken en te promoveren naar de 1e klasse.

PRIMEUR

Voor FC De Bilt zou promotie een primeur betekenen. De club, die in 1997 ontstond uit een fusie tussen BVC, FAK en Bilthoven, speelde nog nooit op dat niveau. Woudenberg degradeerde vorig jaar na drie seizoenen uit de 1e klasse en kan dus al na één jaar terugkeren op het hoogste districtsniveau.

FC DE BILT

FC De Bilt, getraind door voormalig FC Utrecht-jeugdtrainer Alain Hijman, staat met nog twee duels te gaan in de 2e klasse B vijf punten voor op naaste belager Delta Sports'95 uit Houten. Als de uitwedstrijd tegen Waterwijk in Almere gewonnen wordt, is de titel een feit.

Waterwijk en FC De Bilt speelden dit seizoen twee keer tegen elkaar, beide keren in De Bilt. De competitiewedstrijd eindigde in een 1-0 zege voor Waterwijk, dat vijfde staat. De tweede ontmoeting, in februari voor de beker, leverde een 2-0 zege op voor de Biltse formatie.

FC De Bilt, dat al zes duels ongeslagen is, mist spits Robin Notenboom. Hij was de hele week ziek.

 Het zal zaterdag ongetwijfeld weer druk worden in Woudenberg Het zal zaterdag ongetwijfeld weer druk worden in Woudenberg | Foto: RTV Utrecht / Bert Kous

WOUDENBERG

Woudenberg speelt in de 2e klasse G en wordt getraind door Jeroen Peters, in de jaren '80 prof bij SC Amersfoort en later speler van onder meer IJsselmeervogels. De geel-zwarten spelen thuis tegen Unicum uit Lelystad, dat tweede staat op vier punten van Woudenberg. Ook nummer drie AVW'66 staat op vier punten van de koploper.

Als Woudenberg wint, is de titel een feit. Bij een gelijkspel en een zege van AVW'66 moet het feestje worden uitgesteld. Unicum is in dat geval wel uitgeschakeld voor de titel.

Als je strijd levert krijgen, ze het moeilijk"
Jeroen Peters (trainer Woudenberg)

De ploeg uit Lelystad is volgens Peters de best voetballende ploeg van de afdeling. "Maar om te winnen komen er ook andere zaken kijken", zegt Peters. "Als je compact speelt en je levert strijd, krijgen ze het moeilijk." Met die speelstijl won Woudenberg eerder dit seizoen de uitwedstrijd tegen Unicum met 4-1.

Peters kan voor mogelijke kampioenswedstrijd geen beroep doen op aanvoerder Jeffrey de Witte en linksachter Alex Straatman. Beiden zijn geblesseerd.

LIVE

Waterwijk - FC De Bilt en Woudenberg - Unicum beginnen zaterdag allebei om 14.30 uur en zijn live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -