DHSC: nog twee finales richting Hoofdklasse

DHSC viert de winst in de 2e periode
DHSC viert de winst in de 2e periode © RTV Utrecht / Arnold Schenk
UTRECHT - Nog twee finales scheiden het Utrechtse DHSC van de Hoofdklasse. De fusieclub speelt zaterdag thuis tegen WVHEDW. Volgende week wordt het seizoen besloten met een uitwedstrijd tegen CSW uit Wilnis.
De spanning is te snijden, in de top van de 1e klasse A. DHSC heeft evenveel punten als naaste belager AFC, maar een veel beter doelsaldo: +33 om +17. ARC uit Alphen aan den Rijn is de nummer drie van de ranglijst, met een achterstand van twee punten en een doelsaldo van +19.

TWEE OP EEN RIJ

De conclusie is derhalve dat DHSC normaal gesproken met twee zeges kampioen is. In dat geval heeft het verblijf in de 1e klasse precies één seizoen geduurd: vorig jaar werd de Utrechtse club oppermachtig kampioen van de 2e klasse.
Makkelijk zal dat evenwel niet zijn. De uitwedstrijd tegen de opponent van zaterdag, WVHEDW, werd met 4-1 verloren. "Wij speelden daar onze slechtste eerste helft van het seizoen", zegt trainer John Vink. "Maar dat was ook hun verdienste, zij zetten heel hoog druk en daar hadden wij het moeilijk mee."

AFWEZIGEN

Vink, die zijn contract heeft verlengd tot de zomer van 2020, kan tegen WVHEDW geen beroep doen op Berry van 't Land Sercab Kurdal, Mounir el Jebi en Renan Bezrra Bernal. De eerste twee zijn geschorst, de andere twee zijn geblesseerd

LIVE

DHSC - WVHEDW begint zaterdag om 14.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.