Sander van de Streek: "We zijn klaar voor de play-offs"

© FCUPhoto
UTRECHT - FC Utrecht is klaar voor de play-offs. Middenvelder Sander van de Streek heeft na de zege op Heerenveen van afgelopen woensdag alle vertrouwen in een goeie afloop. "Ik merk dat het ook leeft in de groep en dat we ook weer fris en scherp trainen. Ik denk dat we een goeie kans hebben om de play-offs te winnen."
Met die opmerking suggereert Van de Streek dat er een periode is geweest dat FC Utrecht niet fris en scherp trainde. "Er is wel een periode geweest waarin het allemaal wat makkelijker ging", erkent de Barnevelder. "Maar ik denk dat we nu alles weer goed op de rit hebben."

HERSTEL

Maar toch, meestal worden play-offs gewonnen door de ploeg die de competitie het best heeft afgesloten. Zo beschouwd lijken Vitesse en FC Groningen betere papieren te hebben dan FC Utrecht. "We wonnen wel tegen Fortuna, maar we speelden niet goed", aldus Van de Streek. "Tegen Ajax stonden we wel goed, maar die zijn een klasse apart. Tegen Heerenveen waren we voor rust minder, maar na rust herstelden we ons."

GEEN MAKKIE

Nu is Heracles de tegenstander. Die ploeg werd dit seizoen in Utrecht met 3-1 verslagen, in Almelo werd het zelfs 5-1 voor FC Utrecht. Toch moeten we niet denken dat Hercales een makkie wordt. "Met Cambuur wonnen we ooit in de competitie twee keer dik van MVV. Maar in de play-offs om promotie schakelden ze ons uit", aldus Van de Streek.

KORTE VAKANTIE

Mocht FC Utrecht de play-offs winnen, dan heeft deselectie tot de voorbereiding op de voorronde van de Europa League een korte vakantie. "In dat geval ga ik graag wat korter op vakantie", aldus Van de Streek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.