RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dick Advocaat: "Ik zou er een spits bijhalen"

1/5
UTRECHT - Bij zijn naderende afscheid van FC Utrecht gaf Dick Advocaat vrijdag een gratis advies aan de clubleiding. "Ik zou er een spits bijhalen." De Kleine Generaal deed die uitspraak in het RTV Utrechtprogramma een Berg Sport.

De ode van Korneel Evers


"Bahebeck heeft het elftal te vaak in de steek gelaten, Venema is nog niet goed genoeg", stelde Advocaat aan de vooravond van de start van de play-offs. Over Dessers en Makienok velde de coach geen oordeel. "Onze verdediging en ons middenveld zijn goed genoeg voor de subtop", aldus Advocaat. "De aanval niet."

Dick Advocaat: "Het houdt een keer op met Bahebeck"


HEERENVEEN
Advocaat wees daarbij naar Heerenveen. "Vlap en Lammers maken daar samen 32 doelpunten. Wij moeten het van onze middenvelders hebben." Ter vergelijking, namens FC Utrecht scoorden vijf spitsen in totaal 19 doelpunten. Gyrano Kerk is met 8 treffers topscorer, samen met de middenvelders Sander van de Streek en Simon Gustafson.

Gert Kruys: "Ik verlang naar Europees voetbal. Lekker met René in een kingsize bed"


HERACLES
Tegen Heracles, de eerste tegenstander in de play-offs, won FC Utrecht dit seizoen twee keer ruim. "Dat betekent dat zij voorzichtiger gaan spelen", zegt Advocaat. "Maar dat kan ook weer een voordeel zijn. Dit zijn Europese wedstrijden, je moet naar het resultaat kijken. Als wij daar 0-0 spelen, hebben we het prima gedaan."

In Aan de Tap met Ap: Play-off-fenomeen Erik Willaarts


LIVE
Heracles - FC Utrecht begint zaterdag om 18.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -