Schaerweijde haalt twee Pakistanen, mogelijk visumproblemen

© RTV Utrecht / Robert Claus
ZEIST - Schaerweijde heeft twee Pakistaanse hockeyers gehaald voor komend seizoen. Het gaat om Muhammad Rizwan en Mehmood Rashid, die zeven jaar uitkwamen voor Oranje-Rood. Ze tekenen voor twee jaar, als ze tenminste in het land mogen blijven.
De Pakistanen zullen de zomer in hun thuisland verblijven en in augustus naar Zeist komen. Daar zijn ze een versterking voor de ploeg uit de Promotieklasse, die de ambitie heeft om de promoveren naar de Hoofdklasse.

UITDAGING

"Schaerweijde benaderde ons en de Pakistaanse assistent-coach Razwan Ahmed heeft ons overgehaald om naar Zeist te komen. Hij vertelde dat Schaerweijde een mooie en goede club is. Het lijkt misschien vreemd dat we in de Promotieklasse gaan hockeyen. Maar voor ons is een het mooie nieuwe uitdaging, om naar de Hoofdklasse te promoveren. We hebben getekend voor twee jaar. Veel mensen op Oranje-Rood die we spraken, waren verbaasd dat we weggaan bij de club. Als Schaerweijde niet was gekomen, waren we teruggekeerd naar Pakistan", vertelt Rizwan tegen hockey.nl.

VISUM

Bij Schaerweijde komen de ervaren Rizwan en Rashid een derde Pakistaan tegen: Fareed Ahmed zit al in de selectie. Er is nog wel een maar. De Immigratie- en Naturalisatiedienst moet beide nieuwkomers nog een visum verstrekken. Bij promotie naar de Hoofdklasse is dat geen probleem, maar mocht Schaerweijde dit seizoen niet promoveren en in de Promotieklasse blijven spelen, dan is het hopen voor de Zeistenaren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.