RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC De Bilt kroont zich tot kampioen en schrijft geschiedenis met historische promotie

1/5
DE BILT - FC De Bilt is kampioen geworden van de Tweede Klasse B. Het deed dat door Waterwijk in Almere met 5-1 te verslaan. Hierdoor komt De Bilt volgend seizoen voor het eerst uit in de Eerste Klasse.

Trainer Alain Hijman: "Na vandaag denk ik dat iedereen blijft"


RUIME VOORSPRONG

Na twintig minuten konden de meegereisde supporters uit De Bilt voor het eerst juichen, toen de bal op de stip ging en Redouan Boussoufi de strafschop benutte. Niet lang daarna werd de score verdubbeld door Mano Bakkenes, die de 2-0 voor zijn rekening nam.

Steven van den Berg: "We scoorden heel snel en makkelijk"


Het mooiste doelpunt van de eerste helft kwam op naam van Appie Ayoubi, die het eindstation was van een aanval over drie schijven, en daarmee tekende voor de 3-0.

Doelman Jos de Gram: "Dit is een droomafscheid"


APPIE AYOUBI

Na de thee ging FC De Bilt door met waar het in de eerste helft mee begonnen was: goed voetballen en scoren. Datzelfde gold voor Ayoubi, die in de 53e minuut de vierde treffer tegen de touwen schoot.

Invaller Sander van den Berg verscheen ook nog op het scoreformulier namens FC De Bilt, door de 5-0 te maken. Waterwijk maakte nog de eretreffer nog via spits Niels van der Zaal maken, maar niet lang daarna barstte er een rood wit gekleurd feest los in Almere en kon de kersverse kampioen proosten op de titel.

Sam Eerdmans: "Ik hoorde al verhalen over een platte kar..."21' Redouan Boussoufi [0-1, pen.]
25' Mano Bakkenes [0-2]
40' Appie Ayoubi [0-3]
53' Appie Ayoubi [0-4]
74' Sander van den Berg [0-5]
78' Niels van der Zaal [1-5]


PRIMEUR

Dankzij het kampioenschap heeft de ploeg van Alain Hijman een bijzondere primeur te pakken: FC De Bilt, dat in 1997 ontstond uit een fusie tussen BVC, FAK en Bilthoven, promoveert naar de Eerste Klasse en op dat niveau was de club nog nooit actief.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -