Derde Divisie A: Ruime zege Eemdijk, DOVO geeft weer voorsprong weg

EEMDIJK/VEENENDAAL - In de Derde Divisie A heeft DOVO een 3-1 voorsprong tegen Achilles'29 weggegeven. De Veenendalers kwamen net als vorige week op een 3-1 voorsprong, maar wisten die opnieuw niet vast te houden.
Na drie kwartier voetballen stond de ploeg van Gert Kruys op een comfortabele 2-0 voorsprong, dankzij twee doelpunten van Joshua Patrick. De veelscorende vleugelspits, die vertrekt bij DOVO, tekende voor zijn 33e en 34e treffer van het seizoen.
Na rust scoorde Achilles'29 de aansluitingstreffer via Boris Rasevic, maar veel leek er niet aan de hand voor DOVO, doordat Lars Middelwijk de marge twee minuten later alweer vergrootte tot 3-1.
In de slotfase ging het helemaal mis voor DOVO, toen notabene Kevin Schmidt en Desire Ruhindwa de stand nog gelijktrokken, waarna beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.
Nieuwkomer Kevin Schmidt deed DOVO pijn door te scoren
Nieuwkomer Kevin Schmidt deed DOVO pijn door te scoren © Orange Pictures

EEMDIJK

Eemdijk kwam in dezelfde competitie beter voor de dag. De ploeg strijdt tegen degradatie en moet zich opmaken voor het spelen van nacompetitie om lijfsbehoud, maar nam het eerst nog op tegen Harkemase Boys. Dat duel werd overtuigend gewonnen: 4-1.
Al na een uur spelen stond de eindstand op het scorebord, toen invaller Jeffrey van den Dikkenberg met zijn eerste balcontact de 4-1 scoorde namens Eemdijk. Even daarvoor hadden David van den Groep, Renco van Eeken en Yannick Bouw al gescoord voor de thuisploeg. Johnny de Vries tekende voor het enige doelpunt van Harkemase Boys.

RANGLIJST

Noordwijk kroonde zich zaterdag tot kampioen van de Derde Divisie A. DOVO staat tiende en eindigt, met nog één wedstrijd tegaan, in de middenmoot.
Eemdijk gaat als nummer 15 de nacompetitie in, hoewel er komende week nog wel een reguliere speelronde op het programma staat in de Derde Divisie A. DOVO treft dan De Dijk, Eemdijk treft de kersverse kampioen.