RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kampong bereikt finale landskampioenschap na uitputtingsslag tegen HGC

1/3
UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben een prestatie van formaat geleverd door voor het derde seizoen op rij de finale van het landskampioenschap te bereiken. De regerend landskampioen uit Utrecht won op de Klapperboom na een fysieke uitputtingsslag met 3-2 van HGC en kan komende week de landstitel prolongeren.

Het gehavende Kampong dat het hele seizoen al geteisterd wordt door blessures moest het in het duel met HGC stellen zonder onder meer Robbert Kemperman en Jasper Luijkx. Een opsteker voor coach Alexander Cox was dat Sander de Wijn, Boet Phijffer en Lars Balk fit genoeg bleken om in ieder geval minuten te kunnen maken.

Sander de Wijn (Kampong): "Snelle goals kwamen wedstrijd ten goede"


VEERKRACHT
De bezoekers uit Wassenaar hadden in de eerste drie kwarten het veldoverwicht, wat ook tot twee keer toe resulteerde in een voorsprong via treffers van Ashley Jackson. Toch toonde het mentaal ijzersterke Kampong twee keer veerkracht door de stand enkele minuten na de doelpunten van HGC alweer gelijk te trekken via Derck de Vilder en Jip Janssen.

In de slotfase van het duel waren het de Utrechters die het initiatief pakten. Een paar minuten voor het eind leek goudhaantje Philip Meulenbroek zichzelf, zoals wel vaker, tot matchwinner te kronen, ware het niet dat zijn doelpunt werd afgekeurd. Even later viel wel de beslissing, toen Bjorn Kellerman het thuispubliek deed opveren door de 3-2 te maken.

Bjorn Kellerman (Kampong): "Hier word je blij van als sporter"


BLOEMENDAAL
Kampong treft Bloemendaal, dat na shoot-outs won van Amsterdam, in de finale om het landskampioenschap. In een best-of-three zullen beide ploegen moeten uitmaken wie zich voor tenminste één seizoen de beste hockeyploeg van Nederland mag noemen.

Woensdag is voor het Kampong de eerste confrontatie in de strijd om het landskampioenschap. Kampong ontvangt Bloemendaal dan op de Klapperboom in Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -