RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Efficiënt FC Utrecht in comfortabele uitgangspositie na klinkende zege

1/5
UTRECHT - FC Utrecht heeft het eerste duel in de halve finale van de play-offs om een ticket voor Europees voetbal met 2-0 gewonnen van Heracles Almelo. De ploeg van Dick Advocaat deed dat dankzij treffers van Simon Gustafson en Cyriel Dessers.

LETSCHERT
Een tegenvaller voor de ploeg uit de Domstad was dat Timo Letschert in de warming-up niet fit genoeg bleek om te kunnen starten. Hij werd vervangen door Mark van der Maarel, die samen met Emil BergstrŲm het hart van de verdediging vormde. De Zweed nam de plek in van de geschorste Willem Janssen.

In de openingsfase deelden beide ploegen wat speldenprikjes uit. De eerste kans was voor de Utrechters, toen Dessers goed werk van Kerk verzuimde af te maken, doordat hij de bal niet op tijd onder controle kreeg.

Mark van der Maarel (FC Utrecht) in gesprek met Renť van den Berg


Bij Heracles waren vooral clubtopscorer Adrian Dalmau en Brandley Kuwas een aantal keer gevaarlijk. Een zwabberschot van Kuwas werd met moeite gekeerd door Jensen, terwijl Dalmau een schot bij de eerste paal ruimschoots over zag gaan.

SPECIALIST GUSTAFSON
Na een half uur voetballen kreeg FC Utrecht plotseling een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, toen Bazoer in het strafschopgebied werd neergehaald na een fraaie kapbeweging. Het benutten van de penalty die werd toegekend was daarna een koud kunstje voor specialist Gustafson, die de bal achteloos binnenschoot.

Dick Advocaat (FC Utrecht): "Ik dacht dat we de eerste helft domineerden"


Een paar minuten later verdubbelde FC Utrecht de voorsprong. De tot op dat moment ongelukkig spelende Dessers kopte een vrije trap van Gavory op fraaie wijze binnen, waardoor de ploeg van Dick Advocaat ging rusten met een comfortabele met 2-0 voorsprong.

In de tweede helft werden de Heraclieden een aantal keer gevaarlijk via de ingevallen Lerin Duarte, terwijl ook Dalmau een aantal keer dichtbij een treffer was.

Penaltyspecialist Simon Gustafson praat over de zege van zijn ploeg


BLESSURE VAN OVEREEM
Een tegenvaller voor FC Utrecht was dat Joris van Overeem zich na een klein uur spelen moest laten vervangen wegens een blessure. Hij werd vervangen door Rico Strieder.

In de slotfase kreeg invaller Lukas GŲtler nog een goede kans om het duel in de aanloop naar de return definitief te beslissen. Het schot van de Duitser werd echter op knappe wijze gekeerd door Heracles-doelman Janis Blaswich.

Lukas GŲrtler (FC Utrecht): "Toch fijn om in te vallen"


RETURN
FC Utrecht heeft zich dankzij de 2-0 overwinning een goede uitgangspositie voor de return verschaft.

Aanstaande dinsdag wordt het tweede duel van het tweeluik in stadion Galgenwaard gespeeld. Om 18.30 wordt er afgetrapt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -