RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sport Kort 18/19 mei: Doek valt in Hoofdklasse voor korfballers SDO, winst voor softballers Quick

PROVINCIE UTRECHT - De veldkorfballers van OVVO / De Kroon boekten een belangrijke overwinning in de strijd om lijfsbehoud in de Hoofdklasse A. Het werd 17-15 voor de ploeg uit Maarssen, die nog drie duels heeft om zich veilig te spelen. OVVO, de nummer zeven van de ranglijst, heeft SCO en Oost-Arnhem in het vizier, die op een veilige vijfde en zesde plaats staan. De nummer 7 en de nummer 8 degraderen uit de Hoofdklasse.

Voor SDO/BlijWerkt viel het doek in de Hoofdklasse B zaterdag. De ploeg uit Kamerik verloor met 2017 van Sporting Delta en kan in de resterende duels degradatie niet meer ontlopen. Ook regiogenoot Tweemaal Zes liep tegen een nederlaag aan. DSC was de tegenstander en won met 15-13 van de korfballers uit Maartensdijk.

SDO staat achtste en is hekkensluiter. Tweemaal Zes is, in tegenstelling tot SDO, nog wel in leven in de strijd tegen degradatie. Het bezet de zevende plaats in de Hoofdklasse B en heeft nog drie duels om de veilige zesde plaats te bereiken. De afstand tot nummer 6 Sporting Delta bedraagt drie punten.

HONKBAL
UVV verloor het eerste duel in het tweeluik tegen Euro Stars met 23-11. Zondag mogen de Utrechters zich proberen te revancheren voor de nederlaag. Om 14.00 wordt er afgeslagen in Capelle aan den IJssel.

De honkbalploeg uit Utrecht staat na dertien wedstrijden op de twaalfde plaats in de Overgangsklasse.

SOFTBAL
Quick uit Amersfoort wist zaterdag twee keer tot winst te komen tegen Neptunus. Er werd met 11-4 en 3-0 gewonnen. Het Utrechtse UVV wist niet te stunten tegen Amsterdam Pirates en liep twee keer tegen een nederlaag aan. Centrals uit De Bilt was kansloos tegen Euro Stars. Het werd 11-0 en 10-1 voor de tegenstander van de softbalformatie uit De Bilt.

Op de ranglijst van de Silver League staat Quick derde en UVV vijfde. Centrals is de nummer zeven en staat voorlaatste.FIERLJEPPEN
Rian Baas uit Utrecht heeft de Krimpenerwaard Bokaal gewonnen. Baas sprong 19 meter en 75 centimeter hoog en pakte daarmee de overwinning.

Bij de vrouwen ging de winst naar Dymphie Baas-van Rooijen uit Oudewater. Zij belandde na 15 meter en 73 centimeter met haar hakken in het zand.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -