Van Rouwendaal heeft opnieuw schouderklachten

© EPA Michael Kappeler
SOEST - Zwemster Sharon van Rouwendaal uit Soest heeft opnieuw schouderklachten. De olympische kampioene in het open water van Rio 2016 volgt daardoor in Frankrijk een aangepast trainingsprogramma.
Van Rouwendaal heeft al geruime tijd niet aan wedstrijden meegedaan en op haar sociale media onthulde ze de reden daarvan. ''Het zijn donkere tijden. Ik heb al een tijdje weer pijn aan mijn schouder'', schrijft Van Rouwendaal, die in aanloop naar de Olympische Spelen van 2016 ook al werd gekweld door schouderklachten.
Met hulp van een Spaanse fysiotherapeute raakte de 25-jarige Zwemster toch op tijd fit. Van Rouwendaal pakte vervolgens in Rio met overmacht het goud op de 10 kilometer. ''Met hulp van mijn Franse en Spaanse fysio's gaat het sinds kort wat beter. Maar ik heb heel lang niet kunnen trainen zoals ik wil. Ik moest minder veel en minder hard zwemmen en proberen een andere houding aan te nemen in het water. Ik moet nu geduldig zijn. Volgende week doe ik mee aan de Franse kampioenschappen in het open water en ik hoop dan pijnvrij te kunnen racen, dat is het belangrijkste voor nu.''

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.